Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тільки комплекс заходів дозволить побороти наркоманію

10 жовтня 2006 - 14:28

Євген Червоненко провів засідання Координаційної ради з питань забезпечення, законності, правопорядку, прав та свобод громадян у Запорізькій області, в якій взяли участь його заступники, представники облдержадміністрації, облради, керівники силових, судових та інших структур. Засідання ради було присвячене боротьбі зі страшною хворобою суспільства – наркоманією.

Після закінчення Координаційної ради голова облдержадміністрації зробив заяву для представників засобів масової інформації. В ній, зокрема, він повідомив про мету засідання та спільні наміри присутніх щодо сприяння зменшенню розповсюдження цього соціального лиха:

- На обліку в обласному наркодиспансері знаходиться 8 тисяч чоловік, але за оцінками експертів, цю цифру можна сміливо множити на десять. Область входить до першої п'ятірки за темпами росту споживання та розповсюдження наркотиків. Громадськість занепокоєна цією ситуацією. Тому ми сьогодні обговорили перелік заходів, які в комплексі дозволять поліпшити роботу в напрямку боротьби з наркоманією. Деякі з них: з обласною радою (в роботі Координаційної ради взяв участь заступник голови облради Леонід Анісімов) ми узгодили придбання апаратури, яка дозволить більш ефективно виявляти наркотичні речовини. В силових структурах, які ведуть боротьбу з наркообігом, буде проводитися ротація. І, звісно, проведення роз'яснювальної роботи з населенням, особливо молоддю, що наркоманія – це шлях в нікуди. Тільки свідомість молодих українців стане головною перепоною на шляху розповсюдження цього лиха.

Євген Червоненко торкнувся також теми щодо деяких представників правоохоронних органів, які затримані та засуджені за співучасть у розповсюдженні наркотичних речовин:

- Звертаюсь до вас, шановні представники засобів масової інформації, публікуйте імена тих правоохоронців, які засуджуватимуться за розповсюдження наркотиків. Нехай це буде їхньою ганьбою.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств