Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Талановита молодь своєю творчістю підтримує учасників АТО

14 липня 2015 - 15:19

Талановита молодь своєю творчістю підтримує учасників АТО

Навчальними закладами культури та мистецтв області підготовлено та проведено понад 200 благодійних концертів, акцій, уроків мужності для військовослужбовців – учасників АТО та їх сімей, переселенців із тимчасово окупованих територій. Про це повідомили в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, підбивши підсумки їх роботи за минулий навчальний рік.

Поряд з творчим та інтелектуальним розвитком,   естетичним вихованням на перший план вийшло патріотичне виховання підростаючого покоління, залучення до благодійної та волонтерської діяльності.

Так, з  вересня 2014 року в Запорізькому музичному училищі ім. П.І. Майбороди проводиться акція «Всі ми – українці, брати». Зібрані кошти та гуманітарна допомога направляється учасникам АТО, пораненим бійцям української армії та переселенцям із Донецької та Луганської областей. Активну участь студенти беруть в акції «Лист пораненому»: свої листи, малюнки, вироби та обереги передають бійцям полку «Дніпро - 1» та  тим, хто лікується в обласному шпиталі.

Ансамбль скрипалів «Консонанс» музичного училища брав участь у благодійному концерті для воїнів протитанкового дивізіону 55-ї бригади під Мелітополем. Оркестр духових та ударних інструментів виступив у обласному військкоматі перед відправкою новобранців у зону АТО. А в цьому році в училищі ім. П.І. Майбороди розпочато акцію «Мистецтво – на підтримку захисників України».

Студенти Мелітопольського училища культури, крім концертів для воїнів Збройних Сил України Мелітопольського гарнізону та в/ч у  Херсонській області, взяли участь у всеукраїнських акціях «Зігрій солдата», «Напиши лист солдату», «Допоможи Українській армії». Постійно організовуються зустрічі студентів із випускниками – воїнами АТО, які перебувають на ротації. В училищі відкрито Дошку пам’яті загиблих воїнів-мелітопольців у зоні АТО – «Вони увійшли в безсмертя».

 

Довідково. Мережа навчальних закладів області становить 65 шкіл естетичного виховання, з них 17 - на селі та два училища.

Чисельність дітей та молоді, які здобували мистецьку освіту, становить 12491 учень та 575 студентів. Навчально-виховний процес забезпечують 1657 педагогічних працівників.

Плата за навчання дітей у школах естетичного виховання коливається від 36 до 150 грн. з різних фахів. Але адміністраціями навчальних закладів приділяється увага соціальному захисту дітей пільгових категорій: 2220 учнів були звільнені від плати за навчання на 100% та 372 учня - на 50 %.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області