Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Завдяки перинатальному центру знизилися показники смертності новонароджених»

14 липня 2015 - 16:36

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак відвідав  обласний перинатальний центр, де ознайомився з роботою відділення інтенсивної терапії, постінтенсивного догляду за новонародженими, а також гінекологічного корпусу. Запорізький перинатальний центр, розрахований на 124 ліжка, був створений для надання висококваліфікованої допомоги жінкам з усієї області, які мають високу групу ризику патологій породіль, вагітним із загрозою  передчасних пологів, а також новонародженим з критичною та низькою вагою.

Як розповів головний лікар закладу Олександр Кирилюк, у 2014 році послугами центру скористались 3078 мам. Із них 10%  – переселенці із зони АТО. За 6 місяців цього року прийнято 1649 пологів, серед яких народилися  56 двієнь та одна трійня.

Батьки трійнят Юлія та Андрій Мошкови отримали особисті привітання від голови облдержадміністрації. Григорій Самардак вручив породіллі, яку завтра планують виписати з перинатального центру, сучасні ліжечка для всіх малюків.

- Сьогодні ми переконалися в ефективній роботі перинатального центру. Завдання закладу полягає в тому, аби, використовуючи сучасне обладнання та професійність наших медиків, зберегти життя малюків. Дуже важливо, що ми маємо позитивну динаміку в показниках смертності новонароджених. У порівнянні з 2013 роком вона зменшилась на 20%. Це одне з головних завдань, яке було поставлено перед центром, і медики виконують його успішно. Також ми провели робочу нараду з керівництвом перинатального центру та поставили перед собою низку завдань. Важливо, що скоро почне роботу гінекологічний корпус. Ми не залишили без уваги цей об'єкт, адже під час відкриття був зданий в експлуатацію лише акушерський корпус. Провели аналіз незавершеного будівництва, визначили об'єкти, де найбільш ефективно можуть бути використані державні гроші. І в минулому році виділили кошти на гінекологічне відділення. Там уже все готове до прийому пацієнтів. Є сучасне обладнання, підготовлено персонал, залишилось тільки питання стабільного електропостачання. Це ми вирішимо і обласний перинатальний центр запрацює на сто відсотків, як це й повинно бути. Для обласної влади медицина була, є і буде одним з головних пріоритетів роботи, - наголосив голова облдержадміністрації Григорій Самардак



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів