Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Завдяки нашим солдатам у Запорізькій області мирне небо»

15 липня 2015 - 10:43

За бездоганне виконання військового та службового обов’язку в районі проведення АТО військовослужбовці 55-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України отримали почесні нагороди з рук голови облдержадміністрації Григорія Самардака та командування.

Нагрудним знаком Міноборони України «Знак пошани» нагороджено сержанта Вадима Герасимова. Нагрудного знака «За зразкову службу» удостоєні молодший сержант Ігор Малишкін, сержанти Володимир Швігл та Ігор Шавлак, старший прапорщик Віктор Мартинюк, старший сержант Леонтій Товкач та старший солдат Олександр Крячко. Крім того, почесний нагрудний знак начальника генштабу Головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі» отримав старший солдат Андрій Книш.

Голова облдержадміністрації також вручив  нагороди  родичам солдатів, загиблих у зоні АТО. Орденом «За мужність» 3 ступеня посмертно нагороджені старший сержант Євген Сиротін, солдат Олександр Говоруха та сержанта Євген Дужик.

- Сьогодні ми  віддаємо шану вам - справжнім героям українського народу. А також згадуємо тих, хто нагороджений посмертно. Ці хлопці віддали своє життя за те, що ми сьогодні  маємо можливість жити та працювати під мирним небом. Дякуємо вам, що наші пенсіонери можуть отримувати пенсії, а люди - спокійно ходити на роботу та не боятись обстрілів. Наші земляки  мають можливість ростити та виховувати дітей і будувати своє  подальше життя. Ми зобов’язані цінувати та довести до кінця справу, розпочату нашими героями. Свого часу ми вибороли незалежність, а тепер відстоюємо мир на нашій землі. Я хочу сказати, що нині ми завершуємо будівництво 23-х взводних опорних пунктів, які Запорізька область споруджує вздовж кордону з Донецьким регіоном. Ні солдати, ні будівельники не покидають своєї роботи, незважаючи на те, що на багатьох пунктах тривають обстріли. Тож від імені всіх запоріжців хочу подякувати вам за  все. Слава Україні! – привітав українських воїнів голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів