Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Виконання завдань мобілізації – запорука збереження миру та спокою в області»

15 липня 2015 - 14:36

Під головуванням Григорія Самардака відбулася нарада з питань організації та проведення часткової мобілізації на території області, в якій взяли участь голови райдержадміністрацій, районне керівництво МВС та комісари райвійськкоматів. На початку наради голова облдержадміністрації представив присутнім стажиста на посаду свого заступника, який координує питання боротьби з терористичними проявами та співпраці з правоохоронними органами, Олександра Іщенко.

Про проведення 5-ї черги часткової мобілізації доповів  обласний військовий комісар Олександр Біда. За його словами, із доведеного завдання по призову 1487 військовослужбовців було призвано 1266 осіб. Завдання з поставки мобілізаційних ресурсів оцінювалось за трьома критеріями: поставка солдатів,  офіцерів та виконання військово-транспортного обов’язку. В повному обсязі показники виконав тільки Оріхівський район. Не впоралось з жодним - м. Бердянськ.

З 21 червня по 17 серпня в області триває 6 черга мобілізації. Завдання з призову  збільшено майже вдвічі – до 2173 військовозобов’язаних. Тож нині в регіоні проводяться заходи щодо оповіщення призовників та розшуку військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації.

- Питання  проведення мобілізації в області нині стоїть дуже гостро. Адже всі ви знаєте ситуацію, яка відбувається на сході країни. Ви бачите, що Мінські домовленості постійно порушуються терористичними організаціями: тривають обстріли та гинуть мирні люди. Проте в Запорізькій області ситуація залишається стабільною і ми нікому не дамо її розхитати. Результати нашої з вами роботи оцінює Президент України, але, що найголовніше – наші земляки запоріжці. Тож усі гострі питання ми маємо розглядати тільки через призму збереження миру та спокою  в нашому регіоні. Це наше головне завдання і ми не можемо знижувати перед собою планку, - наголосив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами