Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 60% минулорічним одержувачам субсидій автоматично нараховано нові

16 липня 2015 - 12:18

Понад 60% минулорічним одержувачам субсидій автоматично нараховано нові

Громадянам, які отримували субсидію в опалювальний період 2014\2015 років, субсидія призначається без їх звернення. В області проживає 55,9 тис. таких родин, з них на сьогодні автоматично призначено субсидії по 34,8 тис. справ або 62,2 %. За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 15 липня за житловою субсидією первинно звернулися 53,7 тис. сімей, із них призначено субсидії по 25,8 тис. справ або 48,0 %.

У Департаменті нагадують, що  згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року № 106 «Про вдосконалення порядку надання житлових субсидій» суттєво спрощено порядок їх надання.

На сьогодні для призначення субсидії необхідно подати лише два документи – заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, форма яких спрощена.

Субсидія призначається на 12 місяців на підставі відомостей про доходи, а на наступний період -  без  додаткового звернення.

Для призначення субсидії враховуються доходи без податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік. У разі коли дохід заявника зменшився порівняно з попереднім календарним роком, житлова субсидія може бути призначена на підставі доходів за останні три місяці за умови надання довідки до органу соціального захисту населення про доходи таких осіб за цей період.

Для призначення житлової субсидії не має значення майновий стан сім’ї (наявність у володінні житлових приміщень, транспортних засобів, земельних ділянок, здача в оренду житлового приміщення тощо), крім купівлі майна або оплати послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує  50 тисяч гривень. У такому випадку субсидія може бути призначена на підставі рішення комісії.

Скасована необхідність обов’язкового працевлаштування працездатних членів сім’ї та перебування їх на обліку в центрі зайнятості (до розрахунку сукупного доходу прийматиметься дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

На сьогодні отримують право на субсидію особи, які проживають у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, і на яких відкрито особові рахунки із сплати житлово-комунальних послуг.

У Департаменті соціального захисту населення зазначають, що питання призначення житлових  субсидій знаходиться на постійному контролі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни