Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міста області готуються стати партнерами канадського проекту

17 липня 2015 - 16:22

Міста області готуються стати партнерами канадського проекту

Мова йде про Проект міжнародної допомоги "Партнерство для розвитку міст" (ПРОМІС), який упроваджується з квітня 2015 року  до грудня 2020 року Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади.

Проект співпрацютиме як мінімум з 16 обраними містами-партнерами з  чотирьох регіонів України – Запорізької, Вінницької,  Івано-Франківської та  Полтавської областей безпосередньо або через утворені міжмуніципальні об'єднання. Міста-партнери обираються на конкурсній основі. Остаточний вибір міст планується завершити до серпня 2015 року, після чого у вересні цього року почнеться безпосередня робота з упровадження Проекту ПРОМІС.

У рамках цієї роботи Проектом проведено засідання круглого столу "Екологічна збалансованість розвитку: переваги для демократичного врядування і економічного зростання", який відбувся в Києві. У заході взяли участь представники Запорізької облдержадміністрації - директор Департаменту екології та природних ресурсів Сергій Карпій  та директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Елла Слепян.

Як повідомив Сергій Карпій, учасники розглянули питання впровадження екологічних пріоритетів у систему стратегічного планування територіального і секторального розвитку в Україні та врахування питань екологічної збалансованості при прийнятті управлінських рішень як інструмент демократичного врядування; обговорили наслідки адаптації природоохоронного законодавства України згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС для місцевого самоврядування. Присутні також висловилися на  підтримку екологічно орієнтованого підприємництва як інструмент розвитку малого та середнього бізнесу. На прикладі управління твердими побутовими відходами була представлена міжмуніципальна співпраця для покращення надання екологічних послуг територіальним громадам.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області