Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області зібрано перший мільйон тонн зерна

19 липня 2015 - 11:14

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак з робочою поїздкою відвідав Новомиколаївський район. Під час візиту він ознайомився з роботою ТОВ «Лідер» у селі Веселий Гай. Це підприємство має в користуванні 2028 га сільськогосподарських угідь. Основні напрямки роботи: вирощування зернових та технічних культур, а також тваринництво. За підсумками другої п’ятиденки кращими в збиранні врожаю ранніх зернових культур визначено колектив саме ТОВ «Лідер». Комбайнери Геннадій та Ігор Никоненко з площі  243 га намолотили 1310,7 тонни зерна. Очільник регіону за перемогу у конкурсі вручив братам перехідний приз імені заслуженого механізатора України І. П. Мартиненко.

Станом на 18 липня аграрії регіону вже зібрали понад одного мільйона тонн зерна нового врожаю. Господарства області протягом поточної збиральної кампанії мають скосити та обмолотити майже 900 000 гектар ранніх зернових та зернобобових культур.

Під час відвідання господарства, голова облдержадміністрації обговорив з аграріями нагальні проблеми галузі. Григорій Самардак впевнений, що влада та бізнес на селі здатні знайти спільну мову задля розвитку агропромислового сектору регіону.

- Сьогодні ми приділяємо чималу увагу програмам підтримки сільського господарства. Певні зміни вже внесено в обласну програму з підтримки скотарства, зокрема у галузь вівчарства. Це не просто виділення грошей з бюджету. В першу чергу, в основу цих програм ми закладаємо принцип повернення. Це програми, кошти яких за рік-два повернуться до бюджету області та стануть стабільним джерелом його наповнення. Саме на таких принципах і потрібно сьогодні формувати бюджет. Методи, що діяли раніше, були збудовані на популізмі та просто знищували і село, і бюджет. Сьогодні ми бачили приклад успішного господарства, де в основі всіх процесів виробництва закладений економічний розрахунок та ефективність. Лише виходячи з таких принципів ми можемо отримати необхідний результат. Дуже добре, що в нас є міцні господарі, люди, що вболівають за свою справу та вкладають інвестиції в землю. Саме такі досягнення і є нашою спільною метою, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло