Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Служби зайнятості допомагають бійцям АТО повернутися до мирної праці

20 липня 2015 - 10:54

Служби  зайнятості допомагають бійцям АТО  повернутися до мирної праці

Обласний центр зайнятості приділяє особливу увагу працевлаштуванню осіб, які повертаються до мирного життя після виконання завдання у зоні проведення АТО.

Станом на 14 липня у центрах зайнятості області було зареєстровано 291  демобілізованого учасника антитерористичної операції, 286 з яких отримали статус безробітного.

При цьому працевлаштовано 80 осіб, які звернулися за послугами служби зайнятості. Ще 26 демобілізованих бійців виявили бажання зайнятися підприємництвом та отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. До громадських робіт було залучено 30 демобілізованих учасників антитерористичної операції. Також завдяки службам зайнятості змогли пройти професійне навчання та підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці 32 бійці.

В обласному центрі зайнятості зазначають, що учасникам АТО у разі звернення до служб  надається повний комплекс послуг. А саме,  інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням; підбір роботи на вакантні посади; працевлаштування; направлення на оплачувані громадські роботи; послуги з професійного навчання на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця як у навчальних закладах, так і шляхом стажування безпосередньо на робочому місці; сприяння в організації власної справи, зокрема шляхом надання безробітним одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Реєстрація у центрах зайнятості здійснюється під час особистого звернення. Для реєстрації в якості безробітних демобілізовані особи повинні надати паспорт, облікову картку платника податків (довідка про присвоєння ідентифікаційного номера), трудову книжку (за наявності), військовий квиток (за наявності), довідку учасника АТО, документ про освіту (за наявності).

Нагадаємо, облдержадміністрацією розроблено та затверджено обласний план заходів щодо забезпечення соціального захисту учасників антитерористичної операції, в якому широкий спектр завдань поставлено перед службами зайнятості.      

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області