Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрії області вже готуються до сівби озимих

20 липня 2015 - 12:39

Аграрії області вже готуються до сівби озимих

В області розпочато підготовку ґрунту для проведення сівби озимих зернових культур під урожай 2016 року. Її проводять паралельно із збиранням ранніх зернових культур. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький. До сівби озимих зернових сільгосппідприємствам області необхідно підготувати 101 тис. тонн насіння. Посадовець зазначив, що останні роки не було проблем ні з обсягами заготівлі насіння, ні з якістю, тож сподівається, що так буде і цього року.

Незважаючи на те, що поточна збиральна кампанія стартувала у період рясних дощів з низькими темпами, передбачається зібрати врожай ранніх зернових і зернобобових культур на рівні не нижче минулого року, тобто 2 мільйонів тонн. На сьогоднішню дату вже зібрано 1,2 млн. тонн зерна.

Середня врожайність ранніх зернових і зернобобових на сьогодні становить 28,2 центнера з гектара, в тому числі озимої пшениці - 31,1 ц / га, озимого ячменю - 29,5 ц / га, ярого ячменю - 19,9 ц / га, гороху - 21,2 ц/га. Найбільший вал зерна намолочено в Приазовському - 80 тис. тонн, Гуляйпільському - 72 тис. тонн і Мелітопольському районах - 71 тис. тонн.

На зернові склади області завезено 50 тис. тонн зерна, у тому числі 22 тис. тонн пшениці, з яких 56% - продовольче зерно 2-3 класу.

Крім зернових скошено й обмолочено 19,5 тис. га озимого ріпаку зі середньою врожайністю  21,4 ц / га та 25 тис. га гороху зі середньою врожайністю  21,2 ц / га.

У більшості сільгосппідприємств області збирання врожаю проходить на високому організаційному рівні. Для механізаторів створено сприятливі побутові умови, організовано високоякісне харчування, розроблено стимули матеріального заохочення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області