Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для якісного лікування демобілізованих із АТО треба налагодити їх обстеження

27 липня 2015 - 16:20

До такого висновку дійшли учасники чергового засідання консультативної ради учасників АТО, які розглянули питання забезпечення лікування військовослужбовців, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції. Для фахової розмови були запрошені представники Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної клінічної лікарні.

Директор Департаменту Вікторія Клименко детально ознайомила з наявними можливостями. Так, демобілізовані можуть отримати медичну допомогу в госпітальному відділенні обласної клінічної лікарні, в санаторії для учасників війни на Великому Лузі, нещодавно відкрито госпітальне відділення в міській лікарні № 2. Ці заклади мають цільове фінансування з обласного бюджету на медикаментозне забезпечення та харчування. Крім цього, в кожному відділенні всіх лікарень є палати для інвалідів. Згідно з обласною програмою «Назустріч людям» учасники АТО можуть отримати за бюджетний кошт ендопротезування, слухові апарати, хрусталики.

Члени консультативної ради наполягали на тому, аби розробити спеціальну програму щодо медичного забезпечення учасників АТО. Натомість посадовець пояснила, що таких програм достатньо, але через брак коштів вони не фінансуються на належному рівні. Крім цього, присутні медики звернули увагу на іншу проблему – відсутність прогнозних даних про кількість демобілізованих, які потребують лікування і  якого саме. Через це неможливо обґрунтовано розрахувати навіть обсяг необхідних коштів. Тому починати слід з того, що всі демобілізовані повинні проходити медичне обстеження, що дозволить виявити потребу в лікуванні і далі системно працювати над цим питанням.

У зв’язку з цим консультативна рада ухвалила рішення звернутися до обласного військкомату, місцевих органів влади з проханням сприяти у зборі інформації про демобілізованих, а також роз’яснювальної роботи серед них щодо необхідності проходження медичного обстеження за місцем проживання.

Крім цього, вирішено звернутися до фонду оборони області з тим, щоб певна сума акумульованих коштів спрямовувалася на лікування учасників АТО.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів