Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область отримала майже 4 мільйони гривень для купівлі житла родинам загиблих бійців

29 липня 2015 - 10:11

Область отримала майже 4 мільйони гривень для купівлі житла родинам загиблих бійців

Родини загиблих бійців-учасників  АТО, а також інваліди I та II груп, які отримали інвалідність виконуючи бойові завдання на сході країни, будуть забезпечені житлом першочергово. У минулому році членам сімей загиблих військовослужбовців було придбано п’ять  квартир у Мелітополі та одну квартиру інваліду - учаснику АТО в Запоріжжі. Цього року область отримала 3 мільйони 700 тисяч гривень, які найближчим часом будуть розподілені за прозорою і відкритою процедурою.

-  Питання забезпечення житлом героїв АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців знаходиться під постійним контролем обласної влади. Мною затверджено відповідне розпорядження, створена комісія для придбання  житла. До складу комісії увійшли представники громадських організацій, силових структур, волонтери, за участю яких і буде придбано житло. Вже цієї п’ятниці відбудеться перше засідання комісії, де розглянуть першочергові питання. Думаю, вже у вересні квартири будуть придбані. Їх отримають сім’ї загиблих військовослужбовців та інваліди I-II груп, які брали участь у антитерористичній операції, - повідомив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Крім того, продовжують діяти обласні програми, спрямовані на підтримку учасників АТО. Так, до нового свята  - Дня захисника України, що відзначається 14 жовтня, всі бійці отримають грошову допомогу в розмірі 500 грн., ще 100 тис. грн. передбачено для ветеранської організації бійців АТО. Наразі вживаються заходи для вирівнювання у пільговому забезпеченні бійців АТО з учасниками бойових дій у локальних конфліктах. Це стосується санаторно-курортного лікування, забезпечення засобами реабілітації, інших видів соціального обслуговування. Крім того, вирішено питання щодо безоплатного забезпечення тимчасовим житлом родичів, які приїжджають до бійців, які перебувають на лікуванні у Запоріжжі.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів