Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Досягнуто домовленості про пуск додаткового потяга до столиці

30 липня 2015 - 12:01

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів робочу зустріч з новопризначеним в.о. директора Придніпровської залізниці Іваном Федорком за участю директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Антонова та директора Запорізького електровозоремонтного заводу Олега Вінника. Однією з головних тем обговорення  стали збиткові приміські перевезення. Головна проблема більшості залізничних маршрутів полягає у недостатньому рівні компенсації перевезень пільгових категорій населення з бюджетів усіх рівнів. На цей час виплати складають лише 44% від необхідного. Ця проблема, за словами в.о. керівника Придніпровської залізниці Івана Федорка, може призвести до скасування окремих збиткових приміських залізничних сполучень. Та у разі підняття рівня компенсацій до 80% жоден з приміських напрямків не буде скасований.

Актуальним залишається і питання можливості пуску додаткового потяга «Запоріжжя-Київ». На сьогодні у напрямку столиці через Запоріжжя курсують 6 пар поїздів. Три з них транзитні, ще 2 – це швидкісні «Хюндай», без спальних місць. Навіть при цьому наповненість всіх потягів складає практично 100%, в залежності від днів прямування. Григорій Самардак зазначив, що в підсумку потреба населення у перевезеннях до столиці задоволена не повністю. Тож обласна влада виступила з ініціативою, призначення додаткового потягу з відправленням з Запоріжжя о 21.00 та прибуттям до Києва 6 ранку.

- Існують певні незручності при відправленні пасажирів до столиці і назад у вихідні дні. На один поїзд у касах часто немає квитків, на другий - пасажирам доводиться оплачувати вартість проїзду до станції Мелітополь, третій має незручний графік. На сьогодні просто необхідно організувати додатковий поїзд напрямком Запоріжжя-Київ, особливо у вихідні та святкові дні. При цьому він має максимально задовольнити потреби запоріжців: мати недорогі білети, зручний графік та спальні місця. Дана ініціатива була підтримана новим керівником залізниці. Він пообіцяв забезпечити пуск тимчасового поїзда. У разі, якщо рейс буде завантажено хоча б на 80%, потяг курсуватиме до столиці в постійному режимі, - підкреслив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Також під час зустрічі  директор  електровозоремонтного заводу Олег Вінник запевнив керівника області, що вже сьогодні на підприємстві буде повністю ліквідовано всю заборгованість із заробітної платні в розмірі 3,5 мільйона гривень. Крім того, враховуючи неповну завантаженість виробничих потужностей, керівництво заводу запропонувало Придніпровській залізниці збільшити кількість ремонтів електровозів. Нині між ними укладені договори на відновлення 2 електровозів на суму 12 мільйонів 835,1 тисяч гривень. Ідею підтримали як керівництво залізниці, так і голова облдержадміністрації.

-  Ми завжди тісно співпрацювали з Придніпровською залізницею. Про це свідчить відремонтований вокзал, а також безперебійні пасажирські та вантажні перевезення. В результаті сьогоднішньої зустрічі були досягнуті важливі домовленості. Новий керівник Придніпровської залізниці запевнив нас, що має наміри щодо оновлення парку локомотивів. У результаті залізниця отримає якісні потяги, завод – нові замовлення, а область – робочі місця та надходження до бюджету. Дане питання влада триматиме на постійному контролі, - запевнив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області