Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органи соціального захисту активізували оформлення житлових субсидій у виїзних офісах

5 серпня 2015 - 15:14

Органи соціального захисту активізували оформлення житлових субсидій у виїзних офісах

Органи соціального захисту активізували роботу щодо залучення населення до участі у Програмі житлових субсидій. Зокрема, вона проводиться у виїзних офісах, якими охоплена вся область, навіть віддалені населені пункти. Як повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, офіси створено у спеціально виділених приміщеннях підприємств, організацій, установ та закладів міст і районів області. У них  фахівці територіальних управлінь соціального захисту населення надають громадянам консультативну та практичну допомогу в отриманні субсидій.

Виїзні офіси вже відвідали кілька тисяч осіб.

Робота щодо залучення населення до участі у Програмі житлових субсидій відбувається і в інших формах, які дозволяють безпосередньо спілкуватися з потенційними одержувачами субсидій.

Так, 5 липня начальник відділу субсидій, пільг і компенсацій Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Лілія Скорик зустрілася з колективом комунальної установи «Запорізький геріатричний пансіонат» та детально розповіла про умови і порядок надання житлових субсидій, навела приклади розрахунку допомоги за конкретних життєвих обставин, відповіла на численні запитання працівників установи.

Також посадовець  повідомила, що у випадках, коли субсидія в неопалювальний період дорівнює нулю, з початком опалювального сезону буде розрахована без додаткового звернення заявника. Крім того, фахівець поінформувала  про новий порядок пільгового забезпечення, а саме про те, що пільги тепер надаються з урахуванням сукупного доходу сім’ї й поширюються на пільговиків, у яких на кожного члена родини дохід складає або менший 1710 грн. Лілія Скорик  закликала при отриманні повідомлення про втрату права на пільги звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації стосовно надання субсидії як адресної державної допомоги.

За повідомленням Департаменту соціального захисту, на сьогодні до територіальних органів соціального захисту населення за спрощеним порядком призначення житлових субсидій  звернулося 58 тисяч сімей. З урахуванням справ, які діяли в опалювальний період 2014-2015 року (56 тисяч), відпрацьовано понад 75 тисяч заяв або 66 % від їх загальної кількості.

У роботі щодо роз’яснення механізмів призначення та надання житлових субсидій для відшкодування вартості житлово-комунальних послуг задіяні фактично всі спеціалісти системи.

Нагадаємо, з 21 липня набули чинності зміни до порядку призначення і надання населенню житлових субсидій, передбачені  постановою Кабінету Міністрів України, якими значно спрощено механізм їх призначення і надання. При вдосконаленні системи призначення субсидій були враховані й зауваження запоріжців. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні