Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На честь Дня Незалежності в області відбудуться понад 200 урочистих заходів

11 серпня 2015 - 10:40

На честь Дня Незалежності в області відбудуться понад 200 урочистих заходів

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулось засідання обласного організаційного комітету із відзначення 24-ї річниці незалежності України. Загалом до Дня Державного прапору України, що відзначається 23 серпня, та до Дня незалежності України, який святкуватимуть 24-го, в містах і районах області відбудуться понад 200 урочистих патріотичних заходів.

Так, Запоріжжя та Бердянськ відзначать свята патріотичною пішою ходою, у Енергодарі та Веселівському районі пройдуть паради вишиванок, у Куйбишевському відбудеться закладання каменя на місці встановлення пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО та патріотичний автопробіг, в Оріхівському обговорять ескіз пам’ятного знаку землякам-учасникам АТО, борцям за незалежність та територіальну цілісність України та відкриють фотовиставку фотографів-аматорів «Ми – це Україна», у Пологівському жителів і гостей зустрічатиме фестиваль народного мистецтва, а в Розівському – гала-концерт фестивалю народної творчості «Чисті джерела-2015».

Багато урочистих заходів на честь Дня Незалежності будуть присвячені пам’яті загиблих та вшануванню живих героїв, що боронять Вітчизну на Сході України.

Традиційно найчисельніші святкові заходи відбудуться в обласному центрі. Вони розпочнуться з урочистих зборів в академічному обласному музично-драматичному театрі ім. В. Магара та завершаться святковим концертом на Алеї Трудової Слави. Крім того, у День Державного прапору над Запоріжжям будуть майоріти бойові знамена військових частин, що беруть участь в АТО.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни