Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Призовники осінньої кампанії до зони АТО залучатися не будуть

25 серпня 2015 - 13:31

Призовники осінньої кампанії до зони АТО залучатися не будуть

В.о. запорізького обласного військового комісара,  полковник Михайло Логвінов провів брифінг, присвячений підсумкам проведення шостої черги часткової мобілізації людських і транспортних ресурсів. Він повідомив, що загалом в країни план призову до лав Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної Прикордонної служби в державі виконано на 60%. В Запорізькій області були призвані 1385 солдатів, сержантів та офіцерів запасу, що склало 82% від запланованого. План з поставки техніки виконано на 100%. Михайло Логвінов відзначив високий рівень співпраці з владою районів та області. 

- Завдяки порозумінню з місцевою та обласною владою, в багатьох районах план мобілізації виконано на 100%. Найкраще себе показали Токмацький, Оріхівський, Куйбишевський та Розівський, а також Приазовський, Приморський і Якиміський райони. Призвані солдати протягом 35 діб проходитимуть навчання, після чого будуть направлені до військових частин в зону АТО. Вони мають замінити на бойовому посту тих, хто був призваний ще під час третьої хвилі мобілізації, - підкреслив в.о. запорізького обласного військового комісара полковник Михайло Логвінов.

За словами Михайла Логвінова, нині в державі не стоїть питання проведення сьомої черги мобілізації. Тож військові комісаріати в штатному режимі готуються до осіннього призову 2015 року. Строковій військовій службі підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років. В запорізькій області заплановано призвати 600 чоловік. У відповідності з Указом Президента, ці хлопці проходитимуть службу у визначених військових частинах і до  виконання бойових завдань до зони АТО залучатися не будуть.

- Призовна кампанія в області триватиме з 5 жовтня до 27 листопада 2015 року. Нині строк військової служби збільшено до 18 місяців для призовників із середньою освітою та до одного року для призовників з вищою освітою. Крім того, з першого по десяте вересня  на базі обласного військового комісаріату пройдуть навчальні збори для 500 службовців шостого стрілецького батальйону. Мета заходу – підготувати резерв для випадків загострення суспільно-політичної та військової ситуації на території області, - зазначив Михайло Логвінов.

 

Управління у справах преси та інформації 

 

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»