Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначили річницю створення 37-го батальйону

3 вересня 2015 - 13:09

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак привітав солдатів та офіцерів 37-го окремого мотопіхотного батальйону, включеного до складу 56-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ України, з річницею створення. Захід відбувся за участю волонтерів та представників громадськості. Головні герої свята – демобілізовані бійці - підкреслили, що планують тісно співпрацювати з волонтерським комітетом при ОДА, аби так само, як і на полі бою, пліч о пліч допомагати відроджувати державу.

Т.в.о. обласного військового комісара Михайло Логвінов нагородив 10 військовослужбовців батальйону грамотами обласного військового комісаріату та зазначив, що 37-й батальйон був створений у часи, найважчі для Збройних Сил України. Тоді до його лав приєдналися добровольці місцевої Самооборони. Нині ж у батальйоні служать близько 500 військовослужбовців. Серед них навіть вісім дівчат - колишніх волонтерок. Присутнім на святі Юлії Матвієнко та Ганні Чайці голова облдержадміністрації Григорій Самардак вручив квіти і звернувся до бійців з вітальним словом.

- У нашій області пройшло вже шість етапів мобілізації. Але ваш батальйон був одним з перших, до того ж практично повністю  складався з добровольців. Ви захищали «дорогу життя» під донецьким аеропортом, ви обороняли Маріуполь та Широкіно. Хочу подякувати вам від імені всіх жителів області. За те, що ви добре виконали своє бойове завдання. Впевнений, якщо кожен з нас так само добре робитиме свою справу - ми неодмінно зробимо Україну насправді європейською державою, - підкреслив  Григорій Самардак.

Також присутні вшанували пам'ять  бійців 37-го батальйону, які віддали своє життя в бою за Вітчизну. Це: солдати Андрій Ломейко, Роман Швачко, Анатолій Дубовик, старший солдат Олег Макєєв та старший лейтенант Дмитро Щербак. Поминальну службу за українськими героями відслужив протоієрей Запорізької єпархії УПЦ Василь Пасічник.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області