Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Незважаючи на складні часи, область розвиває свій туристичний потенціал»

11 вересня 2015 - 13:59

У цьому очільник області запевнив іноземних партнерів Міжнародного грантового проекту «Система сертифікації якості агротуризму CerTour», що з 2013 року реалізується на Запоріжжі та добігає кінця у жовтні цього року.

З українського боку взяли участь у зустрічі також керівники Департаменту економічного розвитку і торгівлі,  Управління зовнішніх відносин і зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації та регіонального фонду підтримки підприємництва. Міжнародних партнерів проекту представляли експерти з Греції, Болгарії, Вірменії, Грузії та Молдови.

Вітаючи учасників зустрічі, голова облдержадміністрації Григорій Самардак зазначив, що, незважаючи на всі складнощі сьогодення, боротьбу, яку веде Україна за свою цілісність та незалежність, у прифронтовому Запоріжжі докладають усіх зусиль для розвитку території.

Одним з перспективних напрямів економічного розвитку краю є туризм, зокрема зелений, адже на території області багато насправді мальовничих куточків природи та різноманітних пам’яток.

- Ми постійно працюємо над розвитком території, використовуючи для цього всі можливості. Для нас дуже важливо, що сьогодні з понад 30 об’єктів агротуризму  в області 16 садиб заявили про  бажання брати участь у проекті з метою отримання сертифікатів якості. За час реалізації проекту в область залучено понад 1 млн. грн. У рамках Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в області з обласного бюджету в 2013-2014 роках виділено співфінансування в сумі 80 тис. грн. - зазначив очільник області.

Григорій Самардак також запросив іноземних гостей відвідати Хортицю.

- Ми вважаємо острів Хортиця серцем не лише Запоріжжя, а й усієї України. Адже  це місце, яке єднає правобережну і лівобережну частини країни, - пояснив символічне значення Хортиці голова облдержадміністрації.

Він також подякував іноземним гостям за підтримку України та запевнив, що запоріжці, як і інші жителі країни, докладають усіх зусиль, щоб увійти в єдину родину європейських народів.

У свою чергу, керівник міжнародної делегації, радник мера грецького міста Ксанті Константинос Зарраз подякував за запрошення та гостинність і побажав жителям області якнайшвидше подолати всі проблеми, з якими стикається країна. 

Запрошення на Хортицю гості прийняли. Саме там і продовжиться робоча зустріч сторін у рамках проекту «Система сертифікації якості агротуризму CerTour».

Його головна мета - популяризація агротуризму як перспективного сектора економіки країн Чорноморського басейну, організація самозайнятості сільського населення, обмін досвідом, знаннями, практикою серед партнерів, підвищення якості агротуристичних послуг.

На фініші проекту – у жовтні – об’єкти зеленого туризму, що беруть у ньому участь, отримають міжнародні сертифікати якості з внесенням даних про садиби в загальний міжнародний реєстр, що стане значним поштовхом для подальшого розвитку цього туристичного напряму на Запоріжжі.

 

Довідково:

 

Міжнародний грантовий проект «Система сертифікації якості агротуризму CerTour» -  дослідницько-освітній проект  країн Східного партнерства та ЄС: Греції, України, Болгарії, Молдови, Вірменії, Грузії. Автор проекту - муніципалітет міста Ксанті, Греція, партнером з української сторони є Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей