Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про тарифи в маршрутних таксі

23 листопада 2006 - 10:37

З 15 червня 2006 року у місті Запоріжжі вартість проїзду пасажирів мікроавтобусами, що працюють у режимі маршрутного таксі, зросла з 0,75 грн.-1 грн. до 1 грн.-2 грн.

У зв'язку з надходженням численних скарг та запитів Держцінінспекцією в Запорізькій області за матеріалами, наданими головним економічним управлінням Запорізької міської ради, проаналізовано тарифи в 12 з 32 підприємств – перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом, що працює в режимі маршрутного таксі.

За результатами розгляду розрахункових матеріалів встановлено, що всіма перевізниками розрахунки тарифів на перевезення складено відповідно до Методичних рекомендацій визначення рівня тарифів на послуги пасажирського автотранспорту загального користування, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 25.06.03 №461, які носять рекомендаційний характер і не передбачені для формування тарифів на перевезення мікроавтобусами, що працюють в режимі маршрутного таксі у міському сполученні. Розрахунки тарифів сформовано без врахування обґрунтованих витрат по статтях, структура тарифів не прозора і не забезпечує рівних економічних умов для перевізників.

За результатами аналізу облдержцінінспекцією до управління транспорту та зв'язку міськвиконкому, яке є замовником перевезень громадян маршрутними таксі в м. Запоріжжя спрямовано листа з пропозицією розробити єдиний порядок щодо формування тарифів всіма перевізниками з визначенням граничного рівня рентабельності.

За повідомленням заступника міського голови Черкаски В.В. – в управлінні транспорту та зв'язку Запорізької міської ради була проведена нарада, на якій керівникам автопідприємств доведена інформація про всі недоліки в розрахунках тарифів і рекомендовано усунути їх.

Враховуючи те, що перевезення автотранспортом, що працює в режимі маршрутного таксі, майже в повній мірі замінили перевезення пасажирів транспортом, який працює у звичайному режимі руху, облдержцінінспекцією надано пропозиції до Кабінету Міністрів України щодо введення державного регулювання тарифів на цей вид перевезень.


Державна інспекція з контролю за цінами в Запорізькій області

Читайте також

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень