Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі презентували першу в Україні місцеву асоціацію органів місцевого самоврядування

17 вересня 2015 - 12:03

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак взяв участь у презентації асоціації «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області».

За словами начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Олега Кузьменка, асоціація стане центром комунікації всіх громад регіону. Вона надаватиме юридичну підтримку, навчання та допомогу в перших кроках роботи громад, а також консультації з міжнародної співпраці, супровід інвестиційних проектів і міжнародної технічної допомоги. На сьогодні в області заплановано створення 60 громадських центрів з надання юридичних консультацій та адміністративних послуг. Першим кроком у діяльності асоціації стане аудит земельного ресурсу. Завдяки цьому громади зможуть оцінити власний потенціал та визначитися з подальшими пріоритетами в роботі.

- Це історична подія для нашої держави. В результаті ініціатив, започаткованих Президентом України Петром Порошенком, по всій країні розпочався процес децентралізації влади. В дуже стислі терміни ми мали донести до людей всі переваги добровільного об’єднання. І нам це вдалося. В нашій області вже утворено шість перших громад, які стануть прикладом для інших. Вони отримали можливість не тільки напряму працювати з держбюджетом, а й доступ до міжнародних грантів. Тож новостворені громади мають змогу вирішувати не лише поточні проблеми, а й працювати на перспективу розвитку територій. У підсумку, саме завдяки децентралізації ми зможемо реалізувати весь потенціал Запорізької області та України і в майбутньому увійти до Європейського Союзу. Адже саме таке завдання поставив перед нами народ України під час Майдану. Тож ми не зупинимось на цьому шляху і об’єднаними зусиллями зможемо відродити нашу країну, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Учасники заходу також підкреслили, що перша в Україні асоціація органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області» отримала високу оцінку закордонних фахівців. Схвальні відгуки висловили делегація депутатів ландтагу землі Саксонія-Анхальт на чолі з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина Вольфгангом  Мьоссінгером та Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області