Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Сузір’я» засяяло для запорізьких бійців на Донеччині

21 вересня 2015 - 10:32

За сприяння обласної виконавчої влади та громадської організації «Народна рада м. Запоріжжя та Запорізької області» до бійців запорізького 23-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї бригади Збройних Сил України завітали аматори самодіяльного колективу «Сузір’я» Зеленівської сільської ради Новомиколаївського району. Хлопці дислокуються у Волноваському районі Донецької області, у кількох кілометрах від передової, тож гості, окрім волонтерів, відвідують їх нечасто.

Біля місцевої школи прибулих вітали солдати та військовий капелан, а в мирному житті – громадський активіст Олександр Вівчар.  

Виступ колективу люди зустріли по різному, адже ще минулого року дехто з педагогів агітував голосувати на сепаратистському «референдумі», розвішував прапори т.зв. «ДНР».  Після звільнення настрої людей поступово змінюються. Це особливо помітно по дітях, які щиро сміялися над гуморесками, задумливо слухали вірші про щастя та рідний дім, гучно аплодували пісням про мир та єдину Україну.

Вітання нашим землякам-військовослужбовцям від очільника області Григорія Самардака передав начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

- Рік тому вашу землю звільнила Українська армія, воїни із Запоріжжя. Завдяки цьому ви можете вчитися під мирним небом, отримати всіма визнаний атестат, вступити до кращих українських вузів, йти широкою дорогою до вільного світу» - звернувся до юнаків та дівчат посадовець.

Директор школи Іван Куркчі щиро подякував колективу за феєричний виступ, артисти передали солдатам дитячі малюнки та смачні пироги, які по-братськи розділили з дітлахами. До Зеленівської школи відправиться бойовий прапор, підписаний бійцями батальйону.

Наступним пунктом мандрівки стало село Чермалик на правому березі р. Кальміус. На протилежному боці, за півтора-два кілометри – спостережні пункти та вогневі позиції ворога. Обстановка напружена, напередодні російські найманці завдали потужного мінометного удару. Вісім мін впало на околиці, на щастя, обійшлося без загиблих та поранених.

 До приїжджих тут ставляться з недовірою, але коли починає лунати музика, шкільне подвір’я потрохи заповнюється. Спочатку підходить молодь, люди старшого віку приглядаються здалеку.

Як і в Новоселівці, виступ «Сузір’я» нікого не залишив байдужим.  Не обійшлося й без солодкого сюрпризу для дітлахів – величезного торта, випеченого всім селом.

У солдатській їдальні на гостей чекав смачний  суп та  каша. На згадку про рідну домівку над столами розвішані десятки дитячих малюнків, які зібрали співробітники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Також розміщено інформаційний стенд із свіжими газетами та журналами з «великої землі», за всіма правилами обладнано капличку. Капелан Олександр Вівчар відповідає за духовну підтримку солдатів усієї бригади та постійно перебуває у роз’їздах. Він активно використовує сучасні технології, дає по скайпу поради, як діяти у важких та суперечливих ситуаціях. Головні правила та запорука перемоги, на думку священика, - бути сильними зброєю та духом, шанувати батьків і близьких, які чекають дома, поважати командирів та товаришів по службі.

За дорученням обласної координаційної ради козацтва Олександр Зубченко передав гуманітарний вантаж – овочі, крупи, питну воду, цукерки та найнеобхідніші ліки проти застуди. Прощаючись із артистами та дякуючи за свято, військовослужбовці 23-го батальйону попросили запоріжців частіше відвідувати їх, дарувати сміх та радість на лінії фронту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області