Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для учасників АТО зарезервовано понад 470 гектарів земель

22 вересня 2015 - 09:40

Для учасників АТО зарезервовано понад 470 гектарів земель

У районах області триває робота зі складання реєстрів вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення для подальшого їх відведення учасникам АТО.

За повідомленням ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області, на сьогодні для бійців зарезервовано 470,55 га земель у п’яти районах області: Запорізькому, Мелітопольському,  Василівському, Михайлівському та Якимівському. Ділянки призначені для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва.

Із переліком вільних земельних ділянок учасники АТО та члени родин загиблих бійців можуть ознайомитися на офіційному веб-сайті ГУ Держгеокадастру області в розділі «До уваги учасників АТО» http://zemzp.gov.ua/.

Як повідомляють землевпорядники, на сьогодні військовослужбовці подали 1021 заяву на отримання земельних наділів у регіоні. За результатами їх розгляду надано 534 дозволи на розробку землевпорядної документації на землі площею 335,95 га. З них 351 дозвіл на площу 307,62 га надано Держгеокадастром у області, ще 183 дозволи на площу 28,33 га – органами місцевого самоврядування.

Найбільше дозволів надано на території Запорізького, Вільнянського районів та Бердянська  - 73% від загальної кількості.

Зокрема, воїни АТО отримали 189 дозволів на відведення земельних ділянок для ведення садівництва на площі 20,09 га, з яких 187 - у Запорізькому районі; 171 дозвіл на відведення ділянок для індивідуального житлового будівництва на площі 12,46 га, більшість – у Бердянську (134), Кирилівці (13), Мелітополі (13); 174 дозволи на відведення земель для ведення особистого селянського господарства на площі 303,39 га, переважно на  території Запорізького (31), Вільнянського (30) та Новомиколаївського (25)  районів.

Земельні ділянки передадуть у власність учасникам АТО після розроблення та затвердження в законодавчому порядку проектів землеустрою.

 

 Довідково:

З контактними даними відповідальних за роботу з учасниками АТО фахівців органів Держгеокадастру в області, а також покроковою схемою дій  учасників АТО та членів родин загиблих воїнів, які бажають отримати земельні ділянки, можна ознайомитися на офіційному веб-сайті ГУ Держгеокадастру в області (банер «Інформація для учасників АТО»).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області