Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Моніторинг пільгових перевезень учасників АТО повинен бути жорсткіший

22 вересня 2015 - 15:14

Питання пільгових перевезень учасників бойових дій, які брали участь у АТО, залишається наболілим. Тому, як пояснив голова консультативної ради ветеранів АТО В’ячеслав Зайцев, його знову винесли на засідання ради. При цьому, якщо на внутрішньообласних перевезеннях проблем майже немає, то в громадському транспорті Запоріжжя з боку автоперевізників здебільшого не виконуються ні вимоги законодавства, ні досягнуті домовленості.

Як пояснив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов, міські автоперевезення відносяться до компетенції профільного підрозділу міської ради. Тому доцільно зібратися разом з їхніми уповноваженими представниками та фахівцями обласної Державтотрансінспеції і вирішувати проблему у співпраці. Важелів впливу  на автоперевізників, на думку посадовця, достатньо. Потрібно налагодити більш жорсткий моніторинг пільгових перевезень, задокументувати порушення. У разі наявності двох і більше порушень з перевізником можна розривати угоду в односторонньому порядку. Зокрема, облдержадміністрація вже таке практикує з перевізниками на внутрішньообласних маршрутах. Андрій Антонов також порадив самим учасникам АТО фіксувати такі порушення і направляти у відповідні інстанції.

Крім цього, порушувалися також питання станційного збору на міжміські перевезення, який стягують з учасників АТО, «самодіяльності» водіїв, які вимагають сплачувати за багаж.

Директор Департаменту повідомив, що за дорученням голови облдержадміністрації питання станційного збору наразі вивчається.

- Оскільки це рішення адміністрації станцій можуть приймати самостійно, будемо враховувати не лише економічну складову, а й апелюватимемо до їх моральних якостей та соціальної відповідальності, - запевнив посадовець.

За підсумками засідання також ухвалено рішення про направлення Запорізькому міському голові листа  щодо необхідності зобов’язати автоперевізників встановити у міському автотранспорті інформацію про те, що кількість пільгових місць у транспортному засобі необмежена, як того вимагає законодавство.

 

Управління у справах преси та інформації     

Читайте також

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області