Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується масштабно відзначити День захисника України

1 жовтня 2015 - 11:52

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення Дня захисника України.

- Рік тому Президент України Петро Порошенко саме у нас у Запоріжжі, на острові Хортиця, оголосив про заснування 14 жовтня нового свята – Дня захисника   України. Дуже важливо, щоб у першу  річницю ми відзначили його на високому рівні, започаткували формування традицій, подарували справжнє свято захисникам усіх поколінь, - наголосив Едуард Гугнін.

Святкові заходи планується розпочати з 8 жовтня і завершити 14 жовтня фестивалем «Покрова на Хортиці», який орієнтований на уславлення козацької звитяги та воїнської доблесті. Серед головних заходів – зустрічі керівництва області та нагородження ветеранів Другої світової, воїнів-афганців, учасників АТО; проведення уроків мужності, мітингів, покладання квітів на могили загиблих учасників АТО. Започатковується традиція проведення святкового телемарафону для збору коштів на потреби учасників АТО. У Запорізькій школі №7 планується відкриття меморіальної дошки на вшанування Героя України Богдана Завади, який загинув у ході АТО.

На кожній території заплановано свої заходи. Так, для Запоріжжя День захисника України співпадає з Днем визволення міста, тому ці свята будуть переплітатися. У кожному районі та місті відбудуться урочистості та святкові концерти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також