Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Випереджаючи чутки

5 грудня 2006 - 17:10

Перш за все Микола Фролов зазначив, що роботи по ліквідації наслідків серпневої надзвичайної ситуації під Новобогданівкою були розпочаті одразу після чергових вибухів. «Ніхто не чекав вказівок з Києва. Діяли за ситуацією», - підкреслив заступник губернатора.

Були обстежені всі будинки, яких торкнулись вибухи і встановлені розміри збитків. З резервного фонду обласного бюджету на ремонт будівель було виділено 545 тисяч гривень. За ці кошти придбано будинок для сім'ї Ципко, яка втратила під час вибухів помешкання в Новобогданівці, проведено повне медичне обстеження всіх жителів Новобогданівської та Терпенівської сільських рад, діти відпочили в приморських санаторіях.

Обласний штаб з проблем ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працював і буде працювати. Мелітопольською будівельною фірмою «Таврідабуд» за два з половиною місяці проведено ремонтних робіт за власні кошти на мільйон гривень. До кінця місяця потужності цієї фірми дозволяють освоїти ще понад 2 мільйони. Гроші на ремонтні роботи виділені з Державного бюджету. За рахунок Держбюджету будуть вестися й інші роботи.

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2006 року «Про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на території Мелітопольського району до 2008 року» передбачає виділення коштів у 2006 році в сумі 4544,841 тис. грн. Вони підуть на відшкодування збитків агрофірмам «Мир» та «Відродження», Мелітопольській нафтобазі, проведення ремонту житлових будинків, тощо.

У 2007 році виділена сума передбачена на проведення ремонтних робіт у житлових будинках та на об'єктах соціальної сфери (11528,95 тис.грн), ліквідацію наслідків підтоплення (6400), оздоровлення сільчан і їхніх дітей (2753), проведення екомоніторінгу навколишніх сіл (460 тис. грн.).

На період до 31 грудня 2008 року на всі заходи передбачено виділити 2753 тисячі гривень.

Детальніше з розпорядженням Уряду можна ознайомитись на сайті Кабінету Міністрів України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області