Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фестиваль «Покрова на Хортиці» перетвориться на десятиденний культурно-мистецький марафон

1 жовтня 2015 - 14:06

Фестиваль «Покрова на Хортиці» перетвориться на десятиденний культурно-мистецький  марафон

Візитівка краю - Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» цього року відбудеться вшосте і триватиме десять днів. Культурно-мистецьку подію, що проходитиме під гаслом «Хортиця єднає Україну», традиційно організовано Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Національним заповідником «Хортиця» та обласним методичним центром культури і мистецтв.

Як повідомив директор Департаменту  Владислав Мороко, відкриє VI Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» Національний заслужений ансамбль танцю України ім. Павла Вірського, який виступатиме 6 жовтня в обласній філармонії.

Найяскравіші події фестивалю глядачі побачать на славетній Хортиці 14 жовтня, де з нагоди одразу трьох свят – Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України – відбуватимуться театралізоване дійство «Всі ми, браття, козацького роду», вистава для дітей обласного театру ляльок, працюватиме виставка майстрів; двадцять національно-культурних товариств краю запросять гостей до своїх «Національних подвір’їв», а професійні й аматорські колективи з п’яти областей України вразять співами і танцями.       

Загалом, за словами посадовця, у рамках фестивалю пройде безліч культурно-масових та науково-освітніх заходів – у навчальних закладах, бібліотеках, музеях області, академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара, обласній філармонії, місцевій організації Національної спілки художників України, Національному заповіднику «Хортиця», історико-культурному комплексі «700-літній запорізький дуб», Палаці культури ТОВ «ЗАЗ».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також