Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території взялися комплексно розв’язувати проблему вивезення сміття вздовж доріг

2 жовтня 2015 - 13:42

Території взялися комплексно розв’язувати проблему вивезення сміття вздовж доріг

Незадовільний санітарний стан автомобільних доріг, узбіч та прилеглих лісосмуг став майже звичним явищем.

Тому Служба автомобільних доріг у Запорізькій області змушена докладати значних зусиль і витрачати фінансові ресурси не на покращення стану доріг, а на прибирання сміття, залишене жителями та іншими учасниками руху. Серед головних причин такої ситуації є те, що на територіях прилеглих сіл, дачних кооперативів не організовано централізоване збирання та вивезення сміття, що змушує людей вивозити та залишати сміття в лісосмугах уздовж доріг, на майданчиках відпочинку та автобусних зупинках.

Найбільш характерні ділянки накопичення сміття на автодорогах: Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (поворот на с. Відрадне Запорізького району) та М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта (поворот на с. Сергіївка, с. Соколівка, с. Андріївка, с. Петромихайлівка Вільнянского району). Тут сміття постійно розноситься вздовж автомобільних доріг, створюючи антисанітарний стан та не естетичний вигляд дороги.

З метою виправлення ситуації, яка склалася із забрудненням навколишнього середовища, голова обласної державної адміністрації Григорій Самардак доручив головам райдержадміністрацій розробити та вжити дієвих заходів для організації централізованого збору сміття і комплексного розв’язання проблеми.

За повідомленням Служби автомобільних доріг, райдержадміністраціями опрацьовано з сільськими радами питання належного збору та вивезення сміття, організовано роботу з благоустрою та санітарної очистки територій населених пунктів, розроблено схеми. Найбільш наочно результати цієї роботи проявилися в Бердянському, Гуляйпільскому, Мелітопольському, Веселівському, Михайлівському, Пологівському, Великобілозерському та Якимівському районах.

Це питання й надалі залишається на контролі облдержадміністрації.

Для довідки: з початку року, станом на 01.09.2015 р., на виконання робіт з прибирання сміття Службою було витрачено 1084 тис. грн. Ці кошти могли бути спрямовані на виконання робіт з ліквідації ямковості на площі понад 4 000 кв.м.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також