Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Запорізька область – «територія успіху»

7 грудня 2006 - 17:55

В обласному академічному українському музично-драматичний театрі ім. В.Г. Магара пройшли громадські слухання «Про основні напрями формування Програми соціально-економічного і культурного розвитку, місцевих бюджетів Запорізької області на 2007 рік».

Такий захід у Запорізькій області відбувся уперше. Його мета – обговорити всі злободенні проблеми регіону, узгодити пріоритетні напрямки розвитку області, зосередити увагу на вирішенні питань, які найбільше турбують громадян.

Євген Червоненко у своєму виступі відзначив, що сьогодні область є прикладом успішної і плідної співпраці місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування. «Саме це, помножене на могутній економічний, інтелектуальний і культурний потенціал, дозволило нашій області стати «територією успіху» і тримати високу планку як в економіці, так і в соціальному розвитку, не дивлячись на всі економічні і політичні катаклізми», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Щодо основних напрямків соціально-економічного розвитку Запорізької області, Євген Червоненко наголосив, що і надалі продовжиться робота щодо поліпшення екологічної ситуації, зміцнення матеріально-технічної бази охорони здоров'я, розв'язання проблем газифікації і водопостачання, розв'язання найбільш гострих соціальних питань, якісного поліпшення умов життя запорожців у 2007 році.

«Завдяки активній роботі облдержадміністрації з народними депутатами і Міністерством фінансів, для Запорізької області передбачена додаткова дотація з держбюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів обсягом 23 млн. грн.» - додав голова облдержадміністрації.

За словами Євгена Червоненка, загальний обсяг державних субвенцій у порівнянні з минулим роком збільшено на 56%. Відпрацьовується питання щодо збільшення частини відрахувань в екофонди місцевих бюджетів від зборів за забруднення навколишнього природного середовища. «Рішення цієї задачі дозволить у 2007 році істотно збільшити фінансові надходження на реалізацію екологічних програм», - переконаний голова облдержадміністрації.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області