Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області відзначило 14 податківців, які повернулися із зони АТО

6 жовтня 2015 - 14:25

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак вручив грамоти та нагрудні знаки  співробітникам податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області, які у складі спецпідрозділу «Фантом» несли службу в зоні проведення АТО.

В урочистій зустрічі також взяли участь перший заступник голови ОДА Костянтин Бриль, начальник ГУ ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, перший заступник начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитро Кучеров та керівники слідчо-оперативних підрозділів служби.

У зону АТО  14 запорізьких податківців відправились у середині липня цього року в складі підрозділу «Фантом», що ніс службу на добровільних засадах. Їхнім головним завданням був контроль за переміщенням людей,  транспорту і вантажів через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській областях. Підрозділ «Фантом» відзначився як єдиний, що не відмовився нести службу між блокпостами ЗСУ та сепаратистських формувань у так званій «нульовій зоні». За що голова облдержадміністрації Григорій Самардак особисто подякував військовослужбовцям.

- Сьогодні наша держава переживає важкі часи. За 24 роки незалежності Україна ще не знала більш важких днів. Проте за останні півтора року ми почали втілювати в життя реформи в усіх сферах. Серед них – передача влади на місця, бюджетна децентралізація,  створення потужної та сучасної армії. За шість хвиль мобілізації Запорізька область зробила чималий внесок – це близько 10 тисяч військовослужбовців, багато з яких пішли до лав Української  армії добровільно. Вони першими зрозуміли, що загарбників треба зупиняти саме в Донецькій та Луганській областях. І цими хлопцями треба пишатися. Хочу передати вам слова подяки від усіх запоріжців, адже без вашого подвигу безлад міг перекинутися і на нашу землю, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

У свою чергу, перший заступник голови ОДА Костянтин Бриль подякував бійцям спецпідрозділу за вірну службу та привітав їх з поверненням на рідну землю.

- Найголовніше, що всі ви повернулися живими до своїх дружин та дітей. Сьогодні ми нарешті вийшли на шлях стабільності та виходу з кризової ситуації. Проте перед нами стоїть ще багато завдань. Тож честь і хвала вашому подвигу. Поки є такі хлопці, наша держава може не боятися нічого, - заявив Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії