Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Саме від юристів залежить якість, швидкість упровадження та результат реформ

8 жовтня 2015 - 16:05

Сьогодні юристи  відзначають своє професійне свято. З цієї нагоди в облдержадміністрації відбулися урочистості, де від імені голови облдержадміністрації Григорія Самардака служителів закону привітав заступник голови-керівник апарату ОДА Леонід Березинський.

Посадовець зазначив, що сьогодні, коли в країні відбуваються реформи, які визначатимуть її майбутнє на десятиріччя, саме від правників багато в чому залежить їх якість і швидкість упровадження.

- Від кожного з вас, вашого вміння читати, розуміти і правильно трактувати зміни, які вносяться в законодавство, залежить результат цих реформ, - зазначив посадовець.

Леонід Березинський побажав юристам натхнення, відданості своєї справі, успіхів та міцного здоров’я.

Окремо посадовець звернувся до представників реєстраційної служби, яким побажав до того ж вдало пройти випробування місцевими виборами.

Кращим юристам області він вручив подяки і нагороди облдержадміністрації.

Також під час урочистостей подяками Запорізької міськради було нагороджено кращих правників міського управління юстиції.

Як у свою чергу зазначив  в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в області Тимофій Дудін, саме Міністерство юстиції стало першим в Україні, з якого було розпочато системні реформи. Він закликав колег у процесі здійснення правових, політичних, економічних та гуманітарних перетворень у державі гідно відстоювати ідеали соціальної справедливості, згідно з якими людина, її права, свободи й інтереси є найвищими цінностями правової держави.

Довідково. В органах юстиції області працює 1 тисяча фахівців.  З них 126 - у Головному територіальному управлінні юстиції, які забезпечують роботу нотаріату, міжнародно-правового співробітництва, реалізацію державної політики з питань банкрутства, державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, реєстрації об'єднань громадян, громадських спілок, інших громадських формувань, статутів, друкованих засобів масової інформації;  державної політики у сферах організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) тощо.

У 22 районних, міськрайонних та міських управліннях юстиції області працює 54 спеціалісти.

Вчинення нотаріальних дій в області здійснюють 74 нотаріуси в 32 державних нотаріальних конторах та 194 приватних нотаріусів. За 9 місяців цього року державними нотаріусами здійснено понад 21 тис. нотаріальних дій, приватними нотаріусами - близько 175 тис. нотаріальних дій.

Реєстрацію актів цивільного стану громадян в області здійснюють 152 працівника в 33 відділах ДРАЦС. З початку 2015 року ними складено 38 тис. 105 актових записів цивільного стану.

Реальну дію правових норм із застосуванням заходів примусового виконання, санкціонованих державою, здійснюють 386 працівників державної виконавчої служби в 28 відділах ДВС області. Тільки за 9 місяців цього року завершено 121 тис. 147 виконавчих проваджень на суму 2 млрд. 500 млн. 058 тис. 185 грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області