Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заява голови облдержадміністрації Євгена Червоненка

15 грудня 2006 - 12:38

У ряді Інтернет-видань з посиланням на УНІАН з'явилася інформація про те, що співробітники Оріхівського райвідділу міліції УМВД України в Запорізькій області, які підозрюються у зґвалтуванні 14-річного підлітка, мають намір подати до суду на голову Запорізької облдержадміністрації Євгена Червоненка за його вислови на прес-конференції в квітні 2006 р. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив начальник УМВД України в Запорізькій області Віктор Ольховський.

Губернатор Запорізької області Євген Червоненко з обуренням відреагував на цю інформацію:

- Цей випадок стався в Оріхівському районі ще до мого призначення на посаду губернатора і довго замовчувався правоохоронними органами. Слідчі дії велися неналежним чином. Так, експертиза була зроблена лише через три тижні після того, що трапилося. Свідчення багатьох свідків, зокрема співробітників комісії у справах неповнолітніх, не бралися до уваги. Ці люди, до речі, теж виступали на тій квітневій прес-конференції.

Мені довелося втрутитися після появи статей в ЗМІ і потоку звернень жителів області. На моє глибоке переконання, влада повинна негайно реагувати на такі сигнали, адже мова йшла про зґвалтування чотирнадцятирічного підлітка і в цьому злочині підозрювалися співробітники міліції. Тільки після мого особистого втручання справа була відновлена і, за інформацією облпрокуратури, ще далеко не закінчена.

У своїх публічних виступах із цього приводу я рішуче вимагав від запорізьких правоохоронних органів, тодішнього прокурора області розібратися в цій справі і довести її до суду. Довести до суду, незважаючи на честь мундира, навіть у тому випадку, якщо до цієї брудної історії причетні співробітники міліції. Дуже гучним був суспільний резонанс. Особливо на тлі криміногенної ситуації в області, яка дедалі погіршується, і кількості замовлених вбивств, не розкритих до цього часу.

Робити які-небудь «сенсаційні» заяви з боку керівника обласного УВС щонайменше передчасно до закінчення розслідування і рішення суду у справі про зґвалтування підлітка. Може, комусь із офіцерів міліції подати до суду і на родичів убитого запорізького депутата Володимира Розгуляєва, або зарізаного у власному під'їзді директора заводу Олексія Шияна? Адже вони, так само як і я, вимагають швидкого розслідування й покарання винних.

Розумію, що для «бідних» міліціонерів легше подати до суду на губернатора, який вимагає відновити слідство на прохання вихователів, громадськості та ЗМІ, ніж займатися пошуком злочинців.

Мені боляче з того, що область, яка за рік вирвалася в лідери за соціально-економічними показниками, скотилася на міцне перше місце за рівнем злочинності. Ось і виходить «справедливість по-українськи». Губернатора цієї області, що добився високих результатів в економіці й стабільності в регіоні, обласна міліція намагається притягнути до суду, а головний обласний міліціонер за десять нерозкритих замовлених убивств і процвітаючий у Запоріжжі наркобізнес за участю корумпованих співробітників міліції (які неодноразово затримувалися СБУ) отримує генеральські погони і претендує на звання «Заслужений юрист України».

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію