Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Щоб зробити Запоріжжя екологічно чистим, нам потрібно знайти спільну мову з власниками заводів»

19 жовтня 2015 - 10:32

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак взяв участь у відкритті XI Всеукраїнського екологічного фестивалю «Залізничний транспорт та екологія». Учасниками заходу стали юні залізничники  від 10 до 17 років із Запоріжжя, Дніпропетровська, Львова, Рівного, Луцька, Харкова, Києва. Незважаючи на юний вік, усі вони показали своє дбайливе ставлення до природи та до  міста, в якому вони живуть, наголосив очільник краю.

- Сьогодні на запорізькій землі чимало гостей. І кожного разу, опиняючись на дитячій залізниці, я також відчуваю святковий настрій. Ознайомившись з роботами дітей, мені запала в душу одна з них – це кленове листя, на якому зображено характерні для нашого міста труби та дим. І це дуже символічно, що саме на Запорізькій дитячій залізниці проходить екологічний фестиваль. Сьогодні тут зібрались однодумці та справжні патріоти свого краю. Для того, щоб усі ми досягли своєї мети і зробили Запоріжжя дійсно чистим містом, нам потрібно поєднати свої зусилля та знайти спільну мову з власниками заводів. Адже ті норми шкідливих викидів, які були встановлені кілька років тому, вже не влаштовують наших земляків. І від того, наскільки ми любимо свою землю, залежить,  чи зможуть наші діти завтра дихати чистим повітрям та милуватись краєвидами Запоріжжя, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

За словами начальника дитячої залізниці Михайла Черненького, основною метою фестивалю є формування у молоді екологічної свідомості, екологічної культури, відповідального ставлення до навколишнього світу, перетворення екологічної тематики на невід’ємний елемент загальної освіти та культури.

Десятки дітей представили на конкурсний розгляд журі малюнки, фотографії та реферати. Крім цього, юні залізничники провели засідання круглого столу на тему «Екологічні проблеми транспорту». І, звичайно, їх очікувала екскурсія Запоріжжям з катанням на теплоході по Дніпру, відвідуванням острова Хортиця та музею.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович