Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» провів Всеукраїнський телевізійний марафон «Дитяча лікарня майбутнього»

19 грудня 2006 - 17:36

17 грудня в приміщенні Національної телекомпанії України пройшов унікальний чотиригодинний Всеукраїнський телевізійний марафон «Дитяча лікарня майбутнього».

В прямому ефірі його транслювали Національна телекомпанія України та телевізійні канали: «ICTV», «Тоніс», «24», «К1», «5 канал» та «НТН». Частково телемарафон транслювали ТРК «Україна», «Новий канал», «ТЕТ» та «1+1».

Під час марафону відбулося представлення благодійного проекту створення та будівництва Дитячої лікарні майбутнього та обговорення цього проекту з провідними медичними фахівцями, політиками, відомими громадськими діячами, спортсменами та артистами. Також були підведені підсумки промоційного туру обласними центрами України на підтримку проекту «Дитяча лікарня майбутнього», який тривав з 29 вересня по 15 грудня 2006 року.

Протягом телемарафону відбулися прямі включення з шести обласних центрів України, спілкування з представниками різних областей України щодо їхнього ставлення до благодійного проекту «Дитяча лікарня майбутнього» (Ужгород, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Миколаїв).

Зірки української сцени, які підтримали цей проект, мали нагоду заявити про свою підтримку і виконати одну з пісень свого репертуару. Це Державний симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України, оркестр « INSO », Марія Бурмака, Тарас Чубай, Ніна Матвієнко, Ганна Коропниченко, Тарас Петриненко, Тетяна Горобець, Ольга Богомолець, гурти «Океан Ельзи», «Мандри», «Друга ріка», «Гайдамаки», «Крихітка Цахес», «Тартак», « Estetic Education », «ВВ», «Рай городок».

Проект «Дитяча лікарня майбутнього» підтримали всі мобільні оператори України. З 1 жовтня 2006 року абоненти «UMC», «Київстар», «Golden Telecom», «Life:)», «Beeline» можуть робити благодійні внески, відправляючи SMS на номер 353 або телефонуючи за цим номером, ви переказуєте 5 гривень на рахунок «Дитячої лікарні майбутнього». З 1 жовтня по 16 грудня 2006 року громадяни України перерахували 1,5 мільйона гривень на створення та будівництво «Дитячої лікарні майбутнього» через мобільний номер 353.

Протягом чотиригодинного телевізійного марафону через мобільний номер 353 на рахунок «Дитячої лікарні майбутнього» надійшло ще 900 тисяч гривень. Таким чином до завершення телевізійного марафону вдалося зібрати 2 мільйона 400 тисяч гривень за допомогою SMS та дзвінків на мобільний номер 353.

Під час телевізійного марафону благодійники мали нагоду заявити про свою участь у створенні та будівництві «Дитячої лікарні майбутнього».

Публічні зобов'язання долучитися до реалізації проекту взяли на себе такі благодійники:

  • Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» – 75 750 000 гривень;
  • Всеукраїнський благодійний фонд «Розвиток України» – 64 640 000 гривень;
  • Корпорація «Інтерпайп» – 50 500 000 гривень;
  • Банк «Фінанси та кредит», ХК «АвтоКрАЗ» та фармацевтична компанія «Артеріум» – 10 100 000 гривень;
  • Анонімна пожертва – 15 150 000 гривень;
  • Борис Колесніков – 7 575 000 гривень;
  • Анонімна пожертва – 5 050 000 гривень;
  • АКБ «Трансбанк» – 5 050 000 гривень;
  • Джеймс Тімертей – 5 050 000 гривень;
  • ЗАТ «Донецьксталь-Металург» – 750 000 гривень.

Загалом до завершення Всеукраїнського телевізійного марафону «Дитяча лікарня майбутнього» вдалося зібрати 242 954 000 гривень.

Інформація про кошти, надані благодійниками на створення та будівництво Дитячої лікарні майбутнього, найближчим часом буде розміщена на сайті «Дитяча лікарня майбутнього» – likarnya.org.ua. Там, а також на сайті Фонду «Україна 3000» www.ukraine3000.org.ua , можна знайти всю необхідну інформацію про перебіг проекту.

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області