Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спрощено порядок нарахування субсидій населенню

19 грудня 2006 - 17:43

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.12.06 № 1703 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Так, відповідно до Постанови Кабміну, зменшено кількість документів, необхідних для призначення субсидій. «Спрощений порядок надання житлових субсидій передбачає, що громадяни не надають підтверджуючі документи до відомостей, викладених у декларації про доходи та майновий стан. Рішення про призначення (або відмову) субсидій приймається на підставі заяви, декларації, довідок про доходи та довідок про розміри платежів. Спрощення порядку надання населенню житлових субсидій не позбавляє громадян відповідальності за достовірність інформації, яку вони надають органам, що призначають субсидії», - наголосив Олександр Кривий.

Ще одне нововведення – відтепер наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг не буде впливати на право призначення субсидії. Разом з тим, громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати свою обов'язкову частку витрат на оплату цих послуг.

Термін подання документів для призначення субсидій подовжено до трьох місяців від дати підвищення цін і тарифів на послуги.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, на 1 липня поточного року в області нараховувалося близько 11 тисяч сімей, які користувалися житлово-комунальними субсидіями, на 1 листопада ця цифра збільшилася у два рази і склала понад 22 тисячі, а пік активності громадян очікується у січні 2007 року – до 55 тисяч сімей звернуться за наданням субсидій, - переконаний Олександр Кривий.

Для запобігання виникнення черг, на місцях отримання субсидій встановлено подовжений робочий день: з 8.00 до 20.00, створені спеціальні комісії при районних, селищних, сільських радах та при міськвиконкомах.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області