Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місцеві бюджети можуть долучатися до співфінансування придбання житла для учасників АТО

5 листопада 2015 - 09:05

Місцеві бюджети можуть долучатися до співфінансування придбання житла для учасників АТО

Визначено порядок використання коштів обласного бюджету на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Цей захід здійснюватиметься в рамках Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах, «Назустріч людям» на 2015-2019 роки.

 Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації,  житло для сімей військовослужбовців та інвалідів купуватимуть як на вторинному ринку, так і в прийнятих в експлуатацію новозведених житлових будинках (на первинному ринку).

Після придбання житло безоплатно передається Департаментом соцзахисту у власність територіальних громад сіл, селищ, міст у порядку, встановленому законодавством, для подальшого надання сім’ям загиблих військовослужбовців та інвалідам.

Також передбачено співфінансування придбання житла сім’ям військовослужбовців та інвалідам за рахунок коштів інших місцевих бюджетів, коштів сімей військовослужбовців та інвалідів, яким надається житло, або інших джерел, не заборонених законодавством.

За даними Департаменту соціального захисту, на сьогодні затверджено чергу на придбання житла з 12 осіб – представників родин загиблих військовослужбовців і учасників АТО-інвалідів I-II групи, що потребують поліпшення житлових умов. П’ять квартир уже придбано за кошти державного бюджету, в якому на  цей рік для області на купівлю житла інвалідам АТО та родинам загиблих передбачено 3,8 млн. грн. Крім того, 3,7 млн. грн. передбачено обласним бюджетом. Цієї суми повинно вистачити для придбання квартир решті черговиків.

Також в області діє програма з придбання житла бійцям, які втратили в АТО кінцівки та потребують поліпшення житлових умов.  У рамках цієї програми придбана одна квартира, ще один боєць чекає на поліпшення житлових умов.

У Департаменті запевняють, що і державна, й обласна програми є довгостроковими, тож намагатимуться задовольнити житлові потреби всіх учасників АТО та родин загиблих, які підпадають під дію програм. Певні надії також покладаються на участь місцевих бюджетів у придбанні житла для бійців та їхніх родин.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни