Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Енергодарські учні та вчителі готові правильно діяти у разі аварії на АЕС

16 листопада 2015 - 11:23

У загальноосвітніх, позашкільних, дошкільних та професійно-технічних навчальних закладах області триває Місячник безпеки життєдіяльності, у рамках якого відбулася кущова семінар-нарада в місті Енергодар за участю вчителів предметів «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни», керівників методичних об’єднань, а також інспекторів підрозділів Василівського, Кам`янсько-Дніпровського, Великобілозерського районів та міста Енергодар.

Жителі саме цих  територій потрапляють до 30-ти кілометрової зони спостереження атомної електростанції. Тому співробітники ЗАЕС, рятувальники та представники місцевої влади постійно проводять з населенням роз’яснювальну роботу щодо дій у разі виникнення нештатної ситуації на станції.

Наскільки ефективно вони можуть бути реалізовані на практиці, рятувальники перевірили в Енергодарській школі №1, де відпрацьовувалась умовна ввідна стосовно аварії на енергоблоці №1. За тактичним задумом, у результаті умовної аварії радіоактивна хмара поширюється в південно-західному напрямку в бік міста.

Персонал школи дав сигнал оповіщення про виникнення умовної надзвичайної ситуації, вчителі евакуювали учнів з приміщення згідно з планом. Крім цього, з числа учнів сформували групи медичної допомоги та охорони громадського порядку, це свідчить про те, що робота в даному напрямку систематична. Персонал школи провів йодну профілактику, всім присутнім видали вітаміни та пігулки.

За підсумками навчань начальник Управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олексій Дунаєв зазначив, що директор учбового закладу діяв згідно з інструкціями, всі дії, які виконувались за командою керівника закладу, були чіткі й вірні, що сприяло швидкому реагуванню на небезпеку учнів та вчителів.

У свою чергу начальник управління освіти Енергодарської міської ради Тетяна Плахотна відзначила важливість і корисність таких навчань не тільки для дітей, але й для дорослих.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя