Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вимушені переселенці продовжують прибувати на територію області

16 листопада 2015 - 13:33

Вимушені переселенці продовжують прибувати на територію області

Попри зниження темпів прибуття вимушених переселенців на територію області, їх чисельність продовжує зростати. Про це повідомив начальник регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО Микола Головань. Як пояснив посадовець, з настанням зими люди намагаються більш стабільно облаштуватися.  Більшість із тих, хто виїжджає на окуповані території, перевіряють стан свого житла чи господарства, а потім повертаються.

Загалом станом на 16 листопада в області в якості вимушених переселенців, які прибули з Донецької, Луганської областей та окупованої території Автономної Республіки Крим, зареєстровано 66743 особи. З них 9333 – чоловіки, 20336 – жінки, 16 806 – діти,  20268 – інваліди та люди похилого віку.

Найбільше людей оселилися в Запоріжжі та Запорізькому районі (26384), Бердянську та Бердянському районі (15950), у   Мелітополі та Мелітопольському районі (4649).

У транзитному містечку наразі мешкають 372 особи, які забезпечені всім необхідним. Його потужність дозволяє заселити ще 172 людей. Це левова частка вільних місць, можливості на територіях майже вичерпується.  У всіх містах і районах області  готові розмістити всього 284 вимушених переселенців.

Нагадаємо, регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований по вул. Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31 або зателефонувати на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області