Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Веселі закаблуки» - свято танцю і талантів

16 листопада 2015 - 14:59

Понад 80 дитячих хореографічних колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з усіх територій взяли участь в обласному фестивалі-конкурсі дитячої хореографії «Веселі закаблуки».

Це кращі колективи та виконавці, які в свою чергу були відібрані за підсумками обласного фестивалю-огляду дитячої та юнацької творчості «Таланти твої, Запорізький краю!».

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, фестиваль проводився та оцінювався за чотирма віковими категоріями. За результатами конкурсу в кожній віковій категорії були визначені переможці. Члени журі, представники факультету народної та сучасної хореографії Харківської державної академії культури, відзначили високий рівень танцювальної культури творчих колективів, збереження української дитячої народної творчості в Запорізькій області та значний внесок запорізьких освітян у розвиток позашкільної освіти.

 За рішенням обласного журі дипломами І ступеня  нагороджено 22 творчих колективи, ІІ ступеня – 16 колективів, ІІІ ступеня – 11 колективів.

 Гран-прі обласного фестивалю-конкурсу дитячої хореографії «Веселі закаблуки» отримала підготовча студія ансамблю народного танцю «Вихиляс» Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району м. Запоріжжя.

Переможці нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації та пам’ятними подарунками.

Крім цього, переможці обласного фестивалю-конкурсу вибороли право участі у Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс», Всеукраїнському відкритому дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі «Яскрава країна» та інших фестивалях та конкурсах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області