Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Освітяни пропонують збільшити у місцевих бюджетах кошти на харчування в дитсадках і школах

18 листопада 2015 - 13:28

Освітяни пропонують збільшити у місцевих бюджетах кошти на харчування в дитсадках і школах

Таке рішення ухвалено колегією Департаменту освіти і науки за підсумками розгляду питання про стан роботи органів управління освітою райдержадміністрацій і міськвиконкомів щодо забезпечення якісного харчування дітей у закладах освіти.

Як повідомила начальник відділу загальної та дошкільної освіти Департаменту Валентина Хіврич, за станом на жовтень 2015 року всіма видами харчування у загальноосвітніх навчальних закладах області охоплено 142 243 учні (96, 2 % від загальної кількості), що на 0,6 % більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Можливість гарячого харчування мають 106 211 учнів, що становить 80,7 % від загальної кількості. Питома вага охоплення гарячим харчуванням учнів 1-4 класів становить у середньому по області 97 % (64 566 учнів). За словами посадовця, низький показник пояснюється тим, що у закладах освіти окремих  територій відбувається негативна тенденція до заміни гарячого харчування буфетною продукцією, яка має незбалансований склад та високу калорійність.

Водночас з позитивного боку відзначено діяльність органів управління освітою Енергодарської міськради та Запорізької райдержадміністрації щодо організації якісного харчування, забезпечення високих показників виконання норм харчування в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, та Кам'янсько - Дніпровської райдержадміністрації – у дошкільних навчальних закладах.

З метою забезпечення якісного харчування учнів та вихованців дитсадків органам управління освітою доручено надати органам виконавчої влади та місцевого самоврядування пропозиції про збільшення у 2016 році видатків на харчування дітей у дошкільних навчальних закладах; на безоплатне одноразове гаряче харчування учнів початкових класів та дітей пільгових категорій відповідно до норм харчування дітей; визначити шляхи вирішення проблем з оновленням матеріально-технічної бази та виконанням натуральних норм харчування дітей, заміни морально застарілого електричного, технологічного, холодильного та іншого обладнання.

Увагу керівників дошкільних та  загальноосвітніх навчальних закладів звернуто на необхідність посилення особистої відповідальності та щоденного контролю за організацією харчування, якістю продуктів та продовольчої сировини, дотриманням установлених термінів зберігання та використання продуктів; технологією приготування страв; матеріально-технічним станом харчоблоків та технологічного обладнання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович