Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За дорученням голови облдержадміністрації споживачі газу отримали роз’яснення щодо пільгових цін на блакитне паливо

18 листопада 2015 - 13:48

Під час брифінгу директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрія Антонова та представників ПАТ «Запоріжгаз» і ТОВ «Запоріжгаз збут» журналісти отримали роз’яснення щодо порядку застосування пільгової ціни на природний газ для населення, яка діє протягом опалювального періоду.

Так, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2015 № 758  змінено порядок застосування пільгової ціни на природний газ, яка діє протягом опалювального періоду. З 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року для споживачів, які використовують природний газ тільки на опалення або комплексно, застосовується пільгова ціна за умови споживання до 1200 куб. м газу за вказаний період. Спожитий понад цей ліміт обсяг газу оплачується за єдиною ціною - 7,188 грн. за 1 куб. м.

За даними директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Антонова, з початку 2015 року в облдержадміністрацію надійшло близько 1200 звернень громадян з питань, що стосуються надання послуг з газопостачання. Лише за останній місяць - понад 300 звернень. Чимала їх кількість стосується перерахунків оплати за блакитне паливо, яке було використане в жовтні цього року. За запевненнями начальника відділу розрахунків ТОВ «Запоріжгаз збут» Ольги Приходько, всі перерахунки коштів, сплачених за минулий місяць, буде проведено в автоматичному режимі з максимальною зручністю для абонентів. Надалі, щоб уникнути непорозумінь при нарахуванні за газ, споживачам необхідно подавати фактичні показники лічильника газовому господарству кожен місяць. Оптимально робити це 30-31 числа в будь-який зручний для себе спосіб.

Також абоненти «Запоріжгазу» можуть звертатися з будь-яких питань  до Контакт-центру за телефоном 0612-808-104. Крім цього, з 12 листопада для споживачів газу Запорізької області почав працювати новий он-лайн сервіс «Особистий кабінет». Зареєструвавшись на сайті 104.ua, споживачі газу можуть контролювати свої оплати, передавати покази лічильника, ставити запитання та отримувати на них відповіді, платити за газ он-лайн. Багатофункціональний он-лайн сервіс «Особистий кабінет» не тільки забезпечує комфорт споживачеві, але й робить процес взаємодії з постачальником послуги більш прозорим.

-  Останнім часом навантаження на служби, які працюють зі споживачами, значно зросло. Це пов'язано з постійними змінами в законодавчій базі, нарахуваннях субсидій та пільг, ходом договірної кампанії. Запуск «Особистого кабінету» зможе зняти виниклу напругу, оскільки надає споживачеві можливість поставити цілий ряд питань, практично не відходячи від комп'ютера, - підкреслила начальник відділу розрахунків ТОВ «Запоріжгаз збут» Ольга Приходько.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович