Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Децентралізаційний лікнеп для молодих запорізьких патріотів

19 листопада 2015 - 13:08

Керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун прочитав лекцію на тему «Реформи в Запорізькій області» для слухачів кадрових курсів «Школа патріотів».

Молодіжні лідери, які з’їхались з усіх куточків Запорізької області до обласного центру патріотичного виховання молоді, мали змогу не тільки дізнатись про основні аспекти децентралізації та про повноваження об’єднаних територіальних громад в питаннях освіти, медицини, соціального захисту, а й отримали досить конкретні рекомендації щодо активізації роботи із реформування системи взаємовідносин між центром і громадами.

- Сільська молодь, молоді спеціалісти з районів – це наша цільова аудиторія, на яку ми покладаємо великі надії. Адже одне з вразливих місць реформи – відсутність кадрів, які б були особисто зацікавлені в змінах, направлених на переформатування системи влади. Ні для кого не є секретом те, що мастодонти місцевого самоврядування, маючи суттєві зиски від своїх посад, гальмують створення об’єднаних територіальних громад. Тому Офіс реформ у Запорізькій області використовує будь-які можливості для залучення до децентралізаційних процесів молодих, амбітних, перспективних спеціалістів, - розповів директор Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун.

До речі, слухачі «Школи патріотів» погодились із тим, що місцеві сільські авторитети, власники великих земельних ділянок, торгових мереж та інших бізнес-проектів всіляко впираються запропонованим змінам. Тож, молодь готова опановувати механізми децентралізації, принципи підготовки інвестиційних проектів та інші знання, необхідні для реформування країни.

Прес-центр Офісу реформ

 

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України

- в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад;

- в рамках спільного проекту з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що фінансується МЗС Норвегії, про узгодження мети діяльності щодо забезпечення належної якості публічних послуг в об’єднаних територіальних громадах;

- та Радою Європи в рамках Програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» про об'єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?