Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Школярі Мелітопольського району - найкращі юні арт-скрайбери України

23 листопада 2015 - 14:44

Школярі Мелітопольського району - найкращі юні арт-скрайбери України

Протягом травня-листопада 2015 року проходив Всеукраїнський фестиваль скрайбінгу «Покоління мобільного Інтернету», організаторами якого виступили Департамент освіти і науки Запорізької ОДА, компанія «Київстар», кафедра інформатики та інформаційних технологій в освіті КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Мета фестивалю була спрямована на розвиток єдиного інформаційного освітнього простору України; залучення педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних дисциплін до ефективного використання інформаційних технологій та технологій Веб 2.0 у навчально-виховному процесі; впровадження нової технології скрайбінг в освітній процес; створення позитивного Інтернет-контенту (презентацій та відеороликів) за актуальною темою «Покоління мобільного Інтернету»;  підвищення інтересу вчителів до активного використання інформаційно-комунікаційних технологій з метою вирішення завдань модернізації освіти.

107 школярів  та 77 керівників проектів «Покоління мобільного Інтернету» з 9 областей України створили 258 хвилин відео про те, як мобільні технології можуть покращити життя людей.

У Києві на фіналі фестивалю технологій, винахідливості та креативності Kyiv Maker Faire були підведені підсумки та названі імена переможців Всеукраїнського фестивалю скрайбінгу «Покоління мобільного Інтернету».

Учні закладів освіти Мелітопольського району вибороли найбільшу кількість перемог. З десяти фіналістів – троє – учні шкіл району, ще одна учениця стала номінантом фестивалю скрайбінгу.

За результатами онлайн-голосування у фіналі  фестивалю Астраханська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів стала школою-переможцем та  отримала сертифікат для придбання подарунку за підтримку талантів та інноваційний підхід в освіті.

В номінації «Онлайн-скрайбінг» перемогли учені Астраханської ЗОШ І-ІІІ ст. Сизов Михайло, учень 7 класу та Субботіна Юлія, учениця 10 класу (керівник Шевченко Анастасія Олександрівна, вчитель інформатики); у номінації «Ручний скрайбінг» - Соловйова Марія, учениця 11 класу Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Лахтіонова Катерина Олегівна, вчитель інформатики). В подарунок від президента компанії Київстар Петра Чернишова учні та їх керівники отримали смартфони ALCATEL ONETOUCH з підключенням до мережі Київстар. Начальник департаменту ціннісних пропозицій Київстар Павло Даниман нагородив у додатковій номінації подарунком Черепову Анастасію, ученицю Новобогданівської школи  І-ІІІ ступенів (керівник Старченко Людмила Іванівна, вчитель математики) за роботу «Покоління мобільного  Інтернету».

Делегація Мелітопольського району отримала незабутні враження від поїздки до м. Києва, приємно вражена екскурсією столицею України та організацією фестивалю «Покоління мобільного Інтернету». Щирі слова вдячності компанії Київстар за підтримку обдарованої молоді, яка освоює нові технології та створює корисні проекти, а учням та їх вчителям – нових звершень та перемог.

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників