Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги з заробітної плати меншають

26 січня 2007 - 15:32

Загальна сума заборгованості з заробітної плати працівникам області за минулий рік зменшилась на 4,1 млн. грн., або на 13 % і на початок 2007 року склала 27,6 млн. грн. Скоротилась кількість підприємств-боржників на 57 одиниць, або на 25,6 %, а також чисельність працівників, яким своєчасно не виплачено заробітну плату, відповідно на 3,9 тис. осіб - 40,2 %.

Із загальної суми заборгованості 9,1 млн. грн. (33 %) припадає на борги 74 економічно активних підприємств, 16,2 млн. грн. (58,7 %) – на 55 підприємств, які знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 2,3 млн. грн. (8,3 %) –на 37 економічно неактивних підприємств.

Незважаючи на те, що за грудень 2006 року заборгованість економічно активних підприємств зменшилась на 6,4 млн. грн., або 41,3 %, її сума продовжує на 0,7 млн. грн., або 8,4 % перевищувати рівень початку минулого року. Із суми боргів економічно активних підприємств 43,2% припадає н а 10 підприємств держаної форми власності, 48,0% - на 53 підприємства недержавного сектору економіки, 8,8% - на 11 комунальних підприємств.

Найбільші борги залишились на економічно активних державних підприємствах, підпорядкованих Міністерству промислової політики України - ДП "Радіоприлад" (2,98 млн. грн.); Міністерству транспорту та зв'язку України - ДП "Аеропорт Бердянськ" (153,6 тис. гри.); Міністерству палива та енергетики України - ДПІ "Укрдіпрогазоочищення" (73,2 тис. гри.); Міністерству агропромислової політики України та Українській академії аграрних наук - ДПНДП "Лазурне" (464,6 тис. грн.), ДП "СП Надія"(152,6 тис. грн.), Південна філія інституту механізації та електрифікації сільського господарства (16,3 тис. грн.).

За останні три місяці певні позитивні зрушення досягнуто у забезпеченні своєчасності виплати заробітної плати на комунальних підприємствах області, борги яких до початку 2006 року скоротились на 0,5 млн. грн., або 38,1 % і на 01.01.2007 склали 0,8 млн. грн. Ця сума припадає на підприємства, розташовані у містах Мелітополі та Енергодарі, Василівському, Гуляйпільському, Кам'янсько-Дніпровському, Куйбишевському та Мелітопольському районах області, керівництвом яких не забезпечено виконання розпорядження голови облдержадміністрації Євгена Червоненка від 04.10.2006 № 402 та рішень обласної комісії щодо повного погашення боргів із заробітної плати на підприємствах комунальної форми власності.

За підсумками 2006 року на підприємствах 19 територій області спостерігалась позитивна динаміка погашення заборгованості з заробітної плати. На 10 з них, а саме у Бердянському, Великобілозерському, Веселівському, Вільнянському, Запорізькому, Михайлівському, Оріхівському, Пологівському, Приазовському та Чернігівському районах заборгованість економічно активних підприємств ліквідована повністю.

Заборгованість перед працівниками підприємств 12 адміністративно-територіальних одиниць області, навпаки, перевищує рівень початку минулого року. З них найбільші суми заборгованості накопичені у Комунарському (3,3 млн. грн.), Ленінському (0,9 млн. грн.), Жовтневому (0,2 млн. грн.) районах м. Запоріжжя, містах Бердянську (0,9 млн. грн.), Енергодарі (0,3 млн. грн.), Мелітопольському (1,0 млн. грн.), Василівському (0,2 млн. грн.) та Новомиколаївському (0,2 млн. грн.) районах .

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору