Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі бізнесмени виробили стратегію дій стосовно нововведень податкового законодавства

9 грудня 2015 - 14:38

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання Регіональної ради підприємців, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Григорій Самардак, його перший заступник Костянтин Бриль, представники бізнесу і громадськості районів та міст обласного значення.

Учасники заходу обговорили зміни до двох законопроектів, запропоновані Міністерством фінансів України та Комітетом Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, а також перспективи прийняття одного з них. Так, голова Регіональної ради підприємців Ірина Лех підкреслила, що цими нововведеннями Верховна Рада змінює умови ведення бізнесу. Тож підприємці повинні виробити спільне рішення та плани подальших дій.

Їх пропозиції було підтримано керівництвом області. За словами Григорія Самардака, нова система оподаткування має стати максимально доступною для всіх учасників бізнес процесу. Чим простішою вона буде, тим легше її буде втілити в життя.

- Наразі існує два проекти закону, що винесені на розгляд Верховної Ради України. Їх головна мета - стимулювати розвиток економіки. Для того, аби підтримати наших підприємців, держава має вводити нові податкові правила з урахуванням їх інтересів. Щоб визначити свою позицію стосовно цих змін, сьогодні разом зібрались фахівці у сфері оподаткування та аудиту, представники великого, середнього та малого бізнесу. Підсумки цієї зустрічі ми спочатку обговоримо з обласною радою, а також доведемо до відома народних депутатів від Запорізької області, аби донести до Верховної ради України проблеми регіону, включаючи і бачення щодо запропонованих законопроектів, - зазначив  Григорій Самардак.

Під час засідання Регіональної ради також було оприлюднено результати моніторингу умов роботи бізнесу в районах області. Всі порушення та скарги підприємців передані  на розгляд голові облдержадміністрації.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія