Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збільшення представництва жінок в управлінні – чинник подолання гуманітарних проблем

15 грудня 2015 - 12:36

Представниці жіночих та волонтерських організацій з шести областей України -  Черкаської, Волинської, Одеської, Харківської,  Вінницької та Запорізької – зібралися в Запоріжжі на міжрегіональній конференції «Миротворення в Україні: роль жінок», яка започаткована Спілкою жінок Україні за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Як пояснила координатор заходу начальник Служби у справі дітей облдержадміністрації Антоніна Матвеєва,  цей проект реалізується з серпня 2015 року як реагування на події на сході України, коли жінки не можуть залишатися осторонь. Саме жінки першими включилися в масовий волонтерський рух з надання допомоги бійцям на передовій, військовим частинам, вимушеним переселенцям. Тож виникла потреба виробити бачення щодо підвищення  ролі жінок у царині миротворення в Україні, використання їх потенціалу як об’єднуючого чинника  суспільства, відкриття нових можливостей для миротворчого діалогу та примирення в українському суспільстві. Запоріжжя стало 11-тим обласним центром проведення конференції.

На відкритті представницького заходу гостей запорізької землі привітав заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

- Символічно, що ви зібралися в Запоріжжі – на землі, де закладалися ідеї демократії, свободи, братерства. У Запорізькій області жінки переважають у структурі населення – 63%. Але їх представництво у радах, як показали останні вибори до  органів місцевого самоврядування,  непропорційно мале. Мабуть, у цьому криється причина наших гуманітарних проблем. Це повинно змінитися. Впевнений, що чим швидше й ефективніше ми будемо йти до Європи, тим більшою буде доля жінок в управлінні. У громадському житті, волонтерському русі жінки вже продемонстрували свою надзвичайну ефективність, - зазначив посадовець

Робота конференції продовжується в тематичних секціях і триватиме два дні. До цього часу такі заходи вже відбулися в Чернігівській, Кіровоградській, Івано- Франківській, Вінницькій, Донецькій, Харківській, Волинській, Рівненській, Одеській областях. Загалом дія проекту завершиться в березні 2016 року в м. Києві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області