Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ім’я Якова Пункіна живе у фестивалі спортивної боротьби

15 грудня 2015 - 14:29

У спортивному манежі ПАТ «Запоріжсталь» завершився V всеукраїнський фестиваль з греко-римської та вільної боротьби, присвячений дню народження чемпіона XV Олімпійських ігор, п’ятиразового чемпіона СРСР, переможця двох всесвітніх фестивалів, заслуженого майстра спорту СРСР Якова Пункіна.

З 1994 року запорізькі федерації греко-римського і вільного стилю проводили юнацькі турніри, присвячені пам'яті легендарного борця і тренера. У 2002 році на честь 50-річчя його перемоги на XV Олімпійських іграх у ДС «Юність» пройшов всеукраїнський фестиваль «Олімпійський зорепад». У 2007 році Запорізькою федерацією греко-римської боротьби була заснована пам'ятна медаль імені Якова Пункіна, якою нагороджуються спортсмени, тренери та меценати за вагомий внесок у розвиток греко-римської боротьби. З 2011 року - до дня народження спортсмена - в спортивному манежі  «Запоріжсталь» проводиться фестиваль спортивної боротьби імені Якова Григоровича Пункіна.

Для участі у V всеукраїнському фестивалі спортивної боротьби до Запоріжжя прибули юні борці у віці від 10 до 15 років з Верхньодніпровська, Кременчука, Миргорода, Полтави, Харкова та районних центрів Запорізької області. Традиційно парад відкриття спортивного фестивалю очолила колона уславлених ветеранів запорізького килима.

На  килимах спортивного манежу за престижні нагороди фестивалю боролися 172 борці греко-римського стилю і понад 150 юнаків і дівчат, які представляли боротьбу вільного стилю у вагових категоріях від 26 до 85 кг. Їх підтримувала численна  армія вболівальників.

За підсумками змагань серед борців греко-римського стилю кращими визнано Руслана Абдієва з Харкова та Артура Овсепяна із Запоріжжя, полтавчанин Дмитро Федоренко  відзначений «За волю до перемоги». Об’єктивність змагань забезпечила бригада арбітрів під керівництвом головного судді змагань, судді міжнародної категорії Андрія Муштая.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області