Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Бізнес повинен нести соціальну відповідальність і брати участь у розв’язанні проблем територій»

23 грудня 2015 - 12:37

Під головуванням в. о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася робоча нарада щодо стану та перспектив водовідведення і водопостачання на території Кирилівської селищної ради. На обговорення були запрошені керівники території, профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, асоціації органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних громад Запорізької області».

 На території смт Кирилівка, включаючи коси Пересип та Федотову, за відсутності централізованої системи каналізації та очистки стічних вод функціонують близько 350 закладів відпочинку і оздоровлення, що є порушенням ст. 90 Водного кодексу України.

Водозабір смт Кирилівка розташований у с. Шелюги, водогін від с. Шелюги до смт Кирилівка потребує реконструкції. Централізовані мережі водопостачання в межах селища практично відсутні. Подача питної води здійснюється за допомогою автотранспорту підприємств або абонентів.

Також полігон рідких побутових відходів, що експлуатується  КП «Житлокомсервіс», у порушення законодавства, облаштовано в прибережній захисній смузі Молочного лиману, що має статус гідрологічного заказника загальнодержавного значення та входить до складу Приазовського національного природного парку. Цей фактор негативно впливає на інвестиційну привабливість регіону, що стримує його соціально-культурний розвиток.

Лише у 2014 році отримано висновок комплексної експертизи на проект «Реконструкція водогону від с. Шелюги до сел. Кирилівка», проектна документація по об’єкту «Зовнішні мережі та споруди водопостачання і каналізації сел. Кирилівка» взагалі відсутня.

Також слід зазначити, що збільшення обсягів водопостачання неможливе без розв’язання проблеми водовідведення, яка наразі існує. Це створює загрозу, що вищезгадані заходи у терміни, встановлені Регіональною цільовою програмою «Питна вода Запорізької області на 2012-2020 роки», не будуть виконані.

На думку в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, розв’язання цієї проблеми потребує комплексного підходу.      

- Необхідно провести інвентаризацію всієї документації. Проблема повинна бути вивчена з усіх боків. Ми не можемо закривати проблему тільки на один курортний сезон, це має бути рішення, що дозволить стабільно забезпечити і мешканців Кирилівки, і відпочиваючих водою. Ми повинні прийти до конкретного результату. Це повинна бути робоча дорожня карта водозабезпечення та водовідведення. На опрацювання питання даю один місяць, потім ми знову зберемося та оберемо найбільш оптимальне рішення. Крім того, мене турбує рівень соціальної відповідальності бізнесу в Кирилівці. Від практики, коли підприємство заробляє тут гроші, а податки платить в інших містах, треба відійти. На території існує безліч проблем, що вимагають розв’язання. Бізнес зобов'язаний брати участь у цьому процесі, бізнесмени не можуть залишатися осторонь, - наголосив Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області