Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний телемарафон зібрав майже пів мільйона гривень на потреби ветеранів АТО

23 грудня 2015 - 14:04

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося засідання круглого столу за підсумками обласного телемарафону до Дня захисника України. У заході взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, волонтери та члени ради ветеранів АТО.

За словами директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислава Мороко, участь у марафоні взяли близько 15 тисяч небайдужих запоріжців – з усіх територій області і практично кожного населеного пункту. Крім цього, дуже активними були представники промисловості та влади регіону. Загалом під час телемарафону  зібрано 428 тисяч 518 гривень. З них 228 тисяч надійшли на рахунки Ради ветеранів АТО від учасників марафону,  по 100 тисяч гривень перерахували Запорізька міська рада та облрада з облдержадміністрацією.

Найактивніших учасників телемарафону заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін нагородив подяками ОДА.

- Це єдиний в Україні телемарафон, який має на меті допомогу учасникам АТО. Впевнений, що в умовах формування громадянського суспільства дуже важливо вміти вирішувати нагальні проблеми, покладаючи надії не тільки на бюджети області та країни. В свою чергу, влада регіону робить усе можливе, аби підтримати наших захисників та їх родини. Так, у цьому році вже придбано 15 квартир для учасників АТО та їх сімей. До нового року планується купити ще одне помешкання. Триває робота і з виділення землі,  багатьох інших проектів. Усі вони продовжать свою дію і в наступному році, - запевнив  Едуард Гугнін.

Розпорядником цих коштів стане консультативна рада ветеранів АТО при ОДА. За словами її очільника В’ячеслава Зайцева, нині в нашій області проживають близько п’яти тисяч демобілізованих захисників Вітчизни. В першу, чергу кошти будуть направлені на допомогу інвалідам АТО -  тим, хто потребує якісного та вартісного лікування, а також протезів. Окремо заплановано  фінансування заходів з вшанування загиблих у зоні АТО. Нині наш регіон втратив 106 своїх синів. На жаль, не кожному з них встановлені меморіальні дошки та віддано гідну шану, що й збираються виправити воїни-побратими.

Окремо під час круглого столу присутнім було презентовано новорічний подарунок для військових - календар "Разом до перемоги". Кожен місяць року прикрашено світлинами запорізьких волонтерів і воїнів АТО в українських національних костюмах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів