Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На соціальну підтримку незахищених дітей область витратила понад 1,5 мільйона гривень

6 січня 2016 - 09:36

На соціальну підтримку незахищених дітей область витратила понад 1,5 мільйона гривень

За повідомленням Служби у справах дітей облдержадміністрації, минулого року на підтримку соціально незахищених дітей були спрямовані одразу три обласні програми.

Серед них - Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2013-2015 роки. У 2015 році на умовах 50% співфінансування з бюджетів міст та районів області обласним бюджетом було передбачено субвенцію на придбання та реконструкцію житла дітям цієї категорії в сумі 125 тис. грн. Ці кошти були розподілені таким чином: Великобілозерський район – 15 тис. грн.. (придбано один будинок); Вільнянський район – 30 тис. грн.. (використано на реконструкцію системи електропостачання в гуртожитку); Приазовський район – 80 тис. грн.. (придбано дві квартири).

Не менш важливою є обласна Комплексна програма з оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сім’ї, молоді, гендерного паритету та протидії торгівлі людьми на 2012-2016 роки. Завдяки їй минулого року було оздоровлено 215 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах і нині перебувають у   центрах соціально-психологічної реабілітації дітей. На це з обласного бюджету було виділено 894 тис. грн.

Найактивнішою для соціальних служб області залишається обласна Програма з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011 - 2016 роки, на виконання якої було передбачено 500 433 грн. Всі заходи були профінансовані в повному обсязі.

Зокрема, одним із завдань програми є соціальний захист дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення розвитку сімейних форм влаштування дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- За станом на 01.01.2016 в області функціонує 205 прийомних сімей з 408 вихованцями (у тому числі: 10 прийомних сімей з 15 дітьми із зони АТО) та 27 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 171 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування (у тому числі три дитячих будинки сімейного типу з 19 вихованцями із зони АТО), - повідомила начальник служби Антоніна Матвеєва. 

За словами посадовця, торік було створено 14 прийомних сімей,  влаштовано 44 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім цього, в 2015 році розпочали роботу п’ять дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Таким чином, до альтернативних форм сімейного виховання було влаштовано 84 дитини, тоді як у 2014  родини знайшли 73 малюка.

Разом з тим, у 2015 році припинили своє існування 12 прийомних сімей, п’ять  з них змінили формат на  дитячі будинки сімейного типу. З дев’яти  дитячих будинків сімейного вибуло 14 вихованців у зв’язку з досягненням повноліття, усиновленням та поверненням до біологічної родини. За оперативними даними протягом 12 місяців 2015 року усиновлено 124 дитини, у тому числі: громадянами України -  103, іноземними громадянами – 21 дитину.

Для вирішення актуальних питань дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, третій рік працює «Літня школа» для прийомних сімей. Так, у санаторії «Нива» в місті Бердянську навчались та відпочивали 50 батьків з 70 прийомними дітьми. Також у минулому році відбулися вже традиційні благодійні фестивалі «Гармонія сердець», обласний фестиваль «Гармонія краси»  та інші святкові заходи.

У грудні Службою у справах дітей облдержадміністрації організовано різноманітні культурно-мистецькі заходи для вихованців до Святого Миколая та новорічних свят. Всі 215 вихованців, які перебували в закладах, отримали подарунки. А 19 грудня в Запорізькому цирку церемонію відкриття обласної новорічної ялинки відвідали 1700 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей, переміщених із районів проведення АТО, дітей з особливими потребами, вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, закладів інтернатного типу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області