Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі борці серед кращих у світі

6 січня 2016 - 10:07

Запорізькі борці серед кращих у світі

Підведено підсумки роботи відділення боротьби греко-римської обласної школи вищої спортивної майстерності. Треба відзначити, що цей рік став ювілейним для Запорізької школи боротьби ‑ 80 років тому інспектор фізичної культури Запорізького міського відділу народної освіти Олексій Фешотт, який так само був першим тренером Олімпійського Чемпіона Якова Пункіна, створив першу секцію греко-римської боротьби при міському Будинку фізкультури.

З того року почався стрімкий розвиток цього виду спорту в нашій області, і вже сьогодні 13 запорізьких спортсменів входять до складу штатної збірної команди України.

Як повідомила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова в цьому році запорізькі борці довели, що вони найкращі не тільки в нашій країні, а й в цілому світі. Про це свідчать їх досягнення.

На Чемпіонаті України з боротьби греко-римської, який проходив у Харкові, наші спортсмени вибороли 5 золотих нагород ‑ це Дмитро Цимбалюк, Денис Дем’янков, Олександр Шишман, Жан Беленюк та Євген Пишков, срібну медаль завоював Армен Варданян, володар бронзової нагороди Костянтин Балицький.

І Європейські Ігри в Баку також принесли медалі Запорізькій землі. У ваговій категорії 85 кг Жан Беленюк виборов срібну медаль, Денис Дем’янков посів 5 місце.

Наймолодший представник запорізької школи Парвіз Насібов у 2015 році здобув срібну медаль Чемпіонату Європи серед молоді, срібну медаль Чемпіонату Європи серед кадетів та виборов бронзову нагороду Чемпіонату світу серед кадетів у Сараєво.

Чемпіонат світу з видів боротьби, який проходив у вересні в Лас-Вегасі (США), став найбільш знаковою подією 2015 року. Запорізькі спортсмени повернулися з нагородами. Чемпіоном світу у ваговій категорії 85 кг став – Жан Беленюк, а Армен Варданян виборов срібну медаль чемпіонату.

Тріумфально завершили свої виступи запорізькі борці в грудні 2015 року у 15 раз ставши володарями Кубку України з боротьби греко-римської.

Своїми видатними результатами запорізькі спортсмени завдячують провідному запорізькому тренеру, заслуженому тренеру України з боротьби греко-римської, почесному громадянину Євгенію Черткову.

Нагадуємо, на сьогодні Жан Беленюк є володарем ліцензії на участь у ХХХІ Олімпійських іграх, ще п’ятеро запорізьких борців матимуть змогу поборотися за ліцензію в першому півріччі 2016 року на ліцензійних турнірах з боротьби.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області